SBB Vukovi u finalu posle dve godine

Američki fudbal vesti 30. jun 201819:33 > 19:46
SAAF/Boško Bunuševac

Prvi finalisti Sport Klub Prve lige Srbije američkog fudbala su SBB Vukovi, koji su u Beogradu u polufinalu savladali Meridian Indians iz Inđije 49:7.

Od samog početka Vukovi su krenuli jako i vrlo brzo su došli do tačdauna preko Ognjena Vitorovića. Indiansi su imali velikih problema u napadu, nisu uspeli da dođu do prvog dauna, a to je domaćin iskoristio da dođe do vođstva 14:0, pošto je kvoterbek Kajri Verčer sjajno istrčao za tačdaun.

Do kraja prve četvrtine Vukovi su postigli još dva tačdauna. Prvo je Kori Batler sa svoje polovine istrčao i prošao gotovo čitavu odbranu gostiju, a potom je posle izgubljene lopte kvoterbeka Indiansa Natejnijena Gotliba Bleka Ivan Nedeljković uhvatio tačdaun za ogromnih 28:0 posle prvih 12 minuta. Već tada je bilo jasno ko će biti pobednik, a do poluvremena drugi tačdaun postigao je Kori Batler.

U drugom poluvremenu, svesni da su praktično trasirali put u finale, prvo posle dve godine, Vukovi su malo spustili gas i to su iskoristili Indiansi da postignu prvi i jedini tačdaun preko Stefana Borkovića. Ipak, Vukovi su i u ovom delu postigli više poena od protivnika, pošto su dva tačdauna uhvatili Ivan Nedeljković i Nikola Simović, čime je postavljen konačan rezultat 49:7.

Vukovi će se u finalu sastati sa aktuelnim šampionima Vajld Borsima, koji su savladali Plave Zmajeve 42:14. Finale je na programu 8. jula u Kragujevcu uz direktan prenos na kanalima Sport Kluba.