SK PL: Vukovi ubedljivi, Veprovi jači od Zmajeva

Američki fudbal vesti 9. apr 201916:34 > 16:39
Podeli:
SAAF

U prvom nedeljnom susretu, u okviru drugog kola Sport Klub Prve lige Srbije, beogradski Vukovi ubedljivo su savladali Wild Dogs na gostovanju u Novom Sadu rezultatom 44:2.

Pred početak utakmice, odata je počast minutom ćutanja preminulom Dejanu Marinkovu, osnivaču i prvom predsedniku ekipe Dukes Novi Sad.

Drugi vikend zaredom Vukove su u ranu prednost dovela poslednja inostrana pojačanja, kvoterbek Livaj Plant i raningbek Džo Berdžeron.

Plant je otvorio utakmicu TD pasom za Zorana Todorovića.

Novosađani su brzo uzvratili. Marjanski i Vučković su zajedno zaustavili pokušaj trčanja Vukova u sopstvenoj end zoni, što je rezultiralo sejftijem za 2 poena.

Međutim, to ipak nije poremetilo Vukove. Iako su ponovo bili duboko na svojoj polovini terena, Plant je bacio pas za Nikolu Simovića koji je postigao najduži mogući tačdaun – 99 jardi. Potom je i odbrana Vukova dobro reagovala i donela nove poene timu na isti način na koji je to učinila odbrana Wild Dogsa – safety.

Napad Novosađana nikako nije mogao da se pokrene i to je iskoristio Džo Berdžeron i sa tri dugačka trčanja od 46, 42 i 77 jardi podigao prednost Vukova na 37:2. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu viđen je samo jedan  TD, jer su obe ekipe pristale na mercy rule (nema zaustavljanja vremena). Poslednji TD je bio delo Mihaila Josovića, koji je ušao u end zonu Wild Dogsa trčanjem od 3 jarde.

Vukovi su se ovom pobedom osamili na prvom mestu B divizije, ubedjivom igrom i sa samo 2 primljena poena u dve utakmice. Wild Dogsi su na drugom mestu sa pobedom i porazom, a poslednja je Inđija sa dva poraza. Posle dobre igre Wild Dogsa u uvodnom kolu očekivala se neizvesnija utakmica, ali Vukovi nisu dozvolili iznenađenje.

1/4 – 2 : 14 

0 : 7 – pas 4 yd, Livaj Plant za Zorana Todorovića; PAT Željko Stegnjaja

2 : 7 – sejfti, Marjanski i Vučković

2 : 14 – pas 99 yd, Plant za Nikolu Simovića, PAT Željko Stegnjaja

2/4 – 0 : 23

2 : 16 – sejfti

2 : 23 – trčanje 46 yd, Džo Berdžeron; PAT Željko Stegnjaja

2 : 30 – trčanje 42 yd, Berdžeron; PAT Željko Stegnjaja

2 : 37 – trčanje 77 yd, Berdžeron; PAT Željko Stegnjaja

3/4 – 0 : 7 

2 : 44 – trčanje, Mihailo Josović; PAT PAT Željko Stegnjaja

4/4 – 0 : 0 

SAAF, Dragan Zabunjević

U poslednjoj utakmici 2. kola Prve lige Srbije, Wild Boarsi su pobedili domaće Blue Dragonse rezultatom 63 : 18. Veliki broj poena viđen je u prvoj četvrtini, u kojoj su Veprovi postigli dva tačdauna vraćanjem kikova.

Zanimljivo je da su Plavi Zmajevi u napadu skupili čak 453 jarde, međutim postigli su samo tri tačdauna bez ijedne konverzije za 1 ili 2 poena.

Poentiranje je počelo već u prvoj akciji kada je Brazilac Pedro Enrike Mediči vratio kikof 79 jardi do end zone Zmajeva i doveo Veprove u prednost. Kvoterbek Kragujevčana Džejk Sison spojio je Stefana Borkovića sa loptom koji je pobegao odbrani Dragonsa i doneo prednost od 13 poena.

Zmajeve je u utakmicu vratio QB Džordž Bouven odličnim TD pasom za Ognjena Mitrovića. Uzvratili su Veprovi ponovo preko Sisona koji je ovog puta bacio TD pas za Đurića. Ivan Pleva, RB Zmajeva, donosi nove poene Beograđanima tačdaun trčanjem. Efikasnu prvu četvrtinu zatvorio je Stefan Borković novim vraćanjem kika od 60 jardi za tačdaun.

U drugoj četvrtini Wild Boarsi su rešili pitanje pobednika. U ovom delu igre Veprovi su postigli 3 neuzvraćena tačdauna. Prvo je QB Sison trčanjem od 72 jarde povećao prednost, Mediči je posle kikofa za TD vratio i pant, a potom je ponovo Sison, ovog puta trčanjem od jedne jarde, zatvorio poentiranje u prvom poluvremenu (12:49).
Nik Lasejn, koji je u prvom kolu postigao 4 tačdauna, jedini put danas se upisao u 3. četvrtini trčanjem od 8 jardi. Ponovo je Bouven bacio dobar pas, ovog puta za Stanića, za 21 jard i tačdaun.

U poslednjoj četvrtini, viđen je jedan TD. Posle napada i specijalnog tima, poene Wild Boarsima donela je i odbrana kada je Aleksandar Matović vratio fambl Zmajeva za 1 jard.

Aktuelni šampioni nalaze se na prvom mestu A divizije sa uvodne dve pobede. Plavi Zmajevi su loše počeli sezonu sa dva poraza, ali bilo je odličnih momenata u napadu i očekuje se da ekipa podigne formu u nastavku lige. Njih na tabeli razdvajaju Black Hornetsi iz Jagodine, koji su zabeležili pobedu od 35:0, pošto Meridian Indiansi nisu bili u mogućnosti da doputuju na gostovanje.

1/4 – 12 : 28

0 : 7 – vraćanje kikofa 79 yd, Pedro Enrike Mediči; PAT Petar Goić

0 : 13 – pas 81 yd, Džejk Sison za Stefana Borkovića, PAT neuspešan

6 : 13 – pas 33 yd, Džordž Bouven za Ognjena Mitrovića, PAT neuspešan

6 : 20 – pas 25 yd, Sison za Stefan Đurića, PAT Petar Goić

12 : 20 – trčanje 32 yd, Ivan Pleva, PAT neuspešan

12 : 28  – vraćanje kikofa 60 yd, Borković, TPC Petar Goić

 2/4 – 0 : 21

12 : 35 – trčanje 72 yd, Sison; PAT Petar Goić

12 : 42 – vraćanje panta 70 yd, Mediči; PAT Petar Goić

12 : 49 – trčanje 1 yd, Sison; PAT Petar Goić

 3/4 – 6 : 7

12 : 56 – trčanje 14 yd, Nik Lasejn; PAT Petar Goić

18 : 56 – pas 21 yd, Bouven za Aleksu Stanića; TPC neuspešan

 4/4 – 0 : 7

18 : 63 – vraćanje fambla 1 yd, Aleksandar Matović; PAT Petar Goić