Večiti derbi u Kragujevcu – Veprovi dočekuju Vukove

Američki fudbal vesti 20. apr 201915:15 > 15:17
Podeli:
SAAF

Posle prva dva kola nove sezone, u kojima su dominantno rešili utakmice u svoju korist, favoriti da se susretnu u Serbijan Boulu Divlji veprovi i SBB Vukovi odigraće derbi utakmicu trećeg kola Sport Klub Prve lige Srbije. Ta sustre igra se na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu u nedelju od 12 časova.

Obe ekipe dočekuju utakmicu posle evropskih pobeda. Kragujevčani su na svom terenuubedljivo savladali Istanbul Koč Remse u CEFL ligi, dok su Vukovi lako izašli na krajsa Rebelsima iz Bukurešta u CEFL kupu.

I jedna i druga odbrana imaće teške zadatke. Od dolaska pred ovu sezonu, igrači aktuelnog šampiona Veprova Džejk Sison i Nik Lasejn, kao i sa druge strane Livaj Plant i Džo Berdžeron, igraju na očekivanom nivou i predvode svoje ekipe do pobeda. Sison je odigrao fantastičan meč protiv Turaka, dok je Berdžeron postigao tri tačdauna trčanjem u Rumuniji.Kvoterbek Veprova Džejk Sison protiv Istanbula je bacio pet tačdaunova i istrčao još jedan.

„Očekujem da nastavimo da igramo u napadu kao do sada ove godine. Niko nas nije usporio i imamo mnogo oružja u napadu za odbranu Vukova. Naša odbrana igra sve bolje i bolje, svake nedelje podižu nivo igre i treba da istrče na teren i odigraju jako i brzo. Očekujem da odrade posao sa te strane terena. Ako budemo igrali našu igru i ako limitiramo greške, verujem da ćemo izaći kao pobednici”, rekao je Sison.

Odbrana Vukova moraće da obrati pažnju na Lasejna koji je u prva dva kola prvenstva istrčao čak pet tačdaunova, kao i opasne risivere Stefana Borkovića i brazilskog internacionalca Pedra Medičija koji je bio MVP utakmice protiv Ramsa.

Sa druge strane, osim na opasnog ‘ol raund’ igrača Berdžerona, defanzivci Veprova moraće da uspore kvoterbeka Livaja Planta koji je u prva dva meča bacio pet tačdaun pasova, od kojih je jedan za Nikolu Simovića bio dugačak maksimalnih 99 jardi.

Te dve do sada neporažene ekipe obećavaju neizvestan derbi, koja bi mogla da odredi gde će biti odigran ovogodišnji Serbijan Boul.