Veprovi u Kragujevcu ubedljivi protiv Vukova

Podeli:
SAAF, Igor Lazarević

Na terenima širom Srbije, juče su odigrane tri utakmice SportKlub Prve lige Srbije, kao i zaostala utakmica Druge lige između Zemuna i Banata. Najviše pažnje, naravno, privukao je duel Divljih Veprova i beogradskih Vukova u Kragujevcu.

U „večitom derbiju“ američkog fudbala, kragujevački Divlji veprovi ubedljivo su savladali beogradske SBB Vukove, rezultatom 48:20 na stadionu Čika Dača u Kragujevcu.

QB Kragujevčana Džejk Sison još jednu dobru partiju krunisao je sa pet pasova za tačdaun, od čega čak tri ka Stefanu Borkoviću, a po jedan ka Filipu Nedeljkoviću i Mihailu Novakoviću. U napadima po zemlji domaći su se oslanjali uglavnom na Amerikanca Nika Lasejna, koji je dva puta utrčao u end zonu.

Goste je pokretao odlični američki trkač Džo Berdžeron, koji je imao TD trčanje od 52 jarde, ali nije imao dovoljnu podršku saigrača. Sa dva uhvaćena tačdauna, glavna hvatačka opcija kvoterbeka Livaja Planta bio je risiver koji je ponikao u Veprovima, Nikola Simović.

U prvom delu susreta napad Kragujevčana bio je furiozan i realizovao je svaki posed, dok je odbrana dozvolila protivniku samo jedan ulazak u end zonu, pa je već na poluvremenu bilo izvesno da bodovi ostaju u Kragujevcu (34:8).

Veprovi su već na startu stekli dva TD prednosti, a oba puta kvoterbek Sison je sa end zonom spojio Borkovića (13:0). Krajem prve deonice Plant je asistirao Simoviću, ali je usledio žestok odgovor Veprova u drugoj četvrtini, sa dva vezana tačdauna Lasejna i jednim Nedeljkovića.

U nastavku susreta Berdžeron je dugačkim trčanjem postignao drugi TD Vukova (34:14), ali je onda trkač domaćih Mihailo Novaković napravio slalom kroz odbranu Beograđana posle pasa Sisona (41:14).

Na startu poslednje deonice Sison je treći put pronašao Borkovića i samo jedan promašen šut sprečio je aktivaciju mercy rule-a, pošto je u tom trenutku bilo 34 poena razlike za Veprove. Do kraja meča bivši igrač Vajld Borsa Simović je ublažio poraz Vukova.

Posle zgusnutog rasporeda na startu sezone, Veprove očekuje slobodan vikend, a onda domaćinstvo Inđija Indijansima i gostovanje poljskim Vroclav Pantersima u CEFL ligi.

Vukove sledećeg vikenda očekuje drugo kolo CEFL kupa, a potom dočekuju ekipu Novi Sad Vajld Dogs na domaćem terenu.

Divlji veprovi Kragujevac – SBB Vukovi Beograd 48:20 (13:8, 21:0, 7:6, 7:6)
KRAGUJEVAC – Pomoćni teren stadiona „Čika Dača“. Gledalaca: 400.

1/4 – 13 : 8

6:0 Džejk Sison pas 16 jardi ka Stefanu Borkoviću, neuspešan PAT
13:0 Sison pas 30 jardi ka Borkoviću, Petar Goić PAT
13:8 Livaj Plant pas 10 jardi ka Nikoli Simoviću, Plant TPC
2/4 – 21 : 0
20:8 Nik Lasejn trčanje 3 jarda, Goić PAT
27:8 Lasejn trčanje 1 jard, Goić PAT
34:8 Sison pas 23 jarda ka Filipu Nedeljkoviću, Goić PAT
3/4 – 7 : 6
34:14 Džo Beržeron trčanje 52 jarda, neuspešan TPC
41:14 Sison pas 23 jarda ka Mihailu Novakoviću, Goić PAT
4/4 – 7 : 6
48:14 Sison pas 34 jarda ka Borkoviću, Goić PAT
48:20 Plant pas 4 jarda ka Nikoli Simoviću, izblokiran PAT

Posle dva poraza u prva dva kola beogradski Plavi zmajevi zabeležili su prvu pobedu ove sezone. U gostima na terenu kod OŠ Jovan Popović, popularnom Bronx Fieldu, Zmajevi su slavili protiv Meridian Inđija Indiansa sa 19:6.

Plavi zmajevi su igrali dobro u napadu i prethodnih nedelja, a tako su nastavili i danas. Posle prve četvrtine u kojoj nije bilo poena, QB Džordž Bouven pasom za Aleksu Stanića doneo je prednost Beograđanima. Međutim, QB Indiansa Hilmen uzvratio je dugačkim pasom za TD koji je uhvatio Andrić i izjednačio rezultat na 6:6.

U drugom poluvremenu odbrana Zmajeva konačno je podigla igru na viši nivo i nije dopustila novo poentiranje Indiansa. Bouven je to iskoristio i prvo je ponovo spojio Stanića sa end zonom u trećoj četvrtini, a potom je dugačak pas uhvatio i Ognjen Mitrović koji je postavio konačan rezultat 6:19.

„Drago mi je što smo pobedili. Indiansi su igrali odlično u odbrani i oduzeli su nam mogućnost da radimo stvari koje želimo u napadu. Međutim, dobro smo reagovali i postigli smo dovoljno poena da pobedimo. Naša odbrana je bila danas izvanredna i ostvarili smo odličnu, timsku pobedu”, rekao je posle utakmice QB Zmajeva Džordž Bouven.

Meridian Inđija Indijans:Belgrade Blu Dregons 6:19 (0:0; 6:6; 0:7; 0:6)
1/4 – 0 : 0
2/4 – 6 : 6
0:6 Džordž Bouven pas 5 jardi za Aleksu Stanića, PAT neuspešan
6:6 Hilman pas 23 jardi za Andrića, PAT neuspešan
3/4 – 0: 7
6:13 Bouven pas 42 jarde za Stanića, Uroš Jović PAT
4/4 – 0 : 6
6:19 Bouven pas 46 jarde za Ognjena Mitrovića, PAT neuspešan

Poslednja utakmica ovog vikenda završena je u Jagodini, gde su domaći Blek Hornetsi poraženi od strane Vajld Dogsa iz Novog Sada sa 6:27.

Nažalost, ova utakmica je najduže trajala zbog nekoliko povreda na obe strane. Sigurno je najviše uticala na utakmicu povreda Andreje Živkovića, igrača i glavnog trenera ekipe Jagodine. On je morao da napusti igru u prvom poluvremenu i to je poremetilo gameplan Stršljenova u nastavku utakmicu, kojima je znatno opala koncentracija u drugom poluvremenu utakmice.

Vajld Dogsi zabeležili su drugu pobedu i vratili se na pobednički kolosek posle slabe igre protiv Vukova. Pokazali su odlučnu i odličnu igru u odbrani, a QB Luka Vujnović ponovio je odličnu igru iz prvog kola. Danas je istrčao za jedan i bacio 2 tačdauna ka Puškašu i Todorovu. Jedan tačdaun dodala je i odbrana Novosađana, koja je odlično reagovala na startu poslednje četvrtine i fumble domaćeg tima Aleksandar Doder odneo je do end zone.

Jagodinci su preko Kristofera Poupa postigli jedini TD na utakmici. On je nastavio da poentira zajedno sa Bogdanom Pavlovićem, risiverom sa kojim ima odličnu konekciju. Ovo je već treći TD koji je Pavlović uhvatio ove sezone.

Jagodina Blek Hornets:Novi Sad Vajld Dogs 6:27 (0:0; 6:6; 0:8; 0:13)
1/4 – 0 : 0
2/4 – 6 : 6
0:6 Luka Vujnović trčanje za 4 jarde, PAT neuspešan
6:6 Kristofer Poup pas 20 jardi za Bogdana Pavlovića
3/4 – 0 : 8
6:14 Vujnović za Andreja Puškaša 15 jardi, TPC Vujnović
4/4 – 0 : 13
6:20 fumble recovery u end zoni Aleksandar Doder
6:27 Vujnović pas 10 jardi za Tihomira Todorova, PAT Puškaš

U odloženoj utakmici prvog kola Druge lige Srbije, Banat Bulsi su na svojoj prvoj utakmici ostvarili ubedljivu pobedu protiv domaćih Zemun Pajtets rezultatom 46:0.

Već u prvoj četvrtini Bulsi su se rastrčali, a posle uvodnog tačdauna RB Erečkovića, odbrana Banata izvrsno je reagovala i fumble Zemunaca linijaš Predrag Markov pretvorio je u novi TD (14:0). Deonicu je zatvorio kiker Marko Todorović FG sa 15 jardi, a on je danas postigao ukupno 8 poena.

Gosti su već u drugoj četvrtini obezbedili pobedu. QB Zlatić je bacio dugačak pas za Đorđevića, a potom je na scenu stupio RB Marko Sovilj koji je do poluvremena sa dva trčanja za TD povećao vođstvo na 37 razlike.

Napad Zemuna ni u drugom poluvremenu nije uspeo da se pokrene, a Banat je spustio loptu te je treća deonica završena bez poena. U poslednjoj četvrtini i Erečković je postigao svoj drugi TD, a odličnu igru odbrane krunisao je LB Đorđe Janjić koji je zabeležio safety i postavio konačnih 0:46.

Prvi meč na domaćem terenu Banat Bulsi igraće za tri nedelje protiv ekipe Kikinda Mammoths.

1/4 – 0 : 17
0:7 – TD Trčanje Erečković 11 jardi, Marko Todorović PAT
0:14 – Isforsiran fumble Goran Nikolić, recovery Predrag Markov u end zoni, Todorović PAT
0:17 – FG Marko Todorović, 15 jardi
2/4 – 0 : 20
0:24 – TD Mladen Zlatić pas za Vojina Đorđevića 50 jardi, Todorović PAT
0:31 – TD Marko Sovilj trčanje 5 jardi, Todorović PAT
0:37 – TD Marko Sovilj trčanje 2 jarda, PAT neuspešan
3/4 – 0 : 0
4/4 – 0 : 9
0:44 – TD Nemanja Erečković trčanje 1 jard, PAT Marka Todorovića uspešan
0:46 – Safety Đorđe Janjić