Zmajevi bolji od Stršljenova za drugo mesto

Podeli:
SAAF

U derbiju šestog kola Sport Klub Prve lige Srbije beogradski "Blue Dragons" savladali su "Black Hornets" iz Jagodine 34:21 i na taj način obezbedili drugo mesto u Diviziji A.

Domaća ekipa sasvim zasluženo došla je do pobede, druge nad divizijskim rivalom ove sezone. Za razliku od prvog duela u kojem je viđeno čak 114 poena, ovde su odbrane ipak odigrale znatno kvalitetnije. Posebno domaća, koja je praktično limitirala napad Stršljenova. Gosti iz Jagodine uspeli su samo u drugoj četvrtini da uzvrate i izjednače na 7:7. Međutim, Nisu imali odgovor na trčanje Zmajeva i fenomenalnog Ivana Pleve, koji je na kraju istrčao tri tačdauna i konverziju za dva poena.

Pored njega u redovima domaće ekipe istakao se defanzivni bek Aleksa Mišković sa dva intersepšna. Na drugoj strani najsvetlija tačka bio je kvoterbek Kristofer Poup, koji je istrčao dva tačdauna i bacio jedan spektakularan ka Dejan Srećkoviću, ali imao je i velikih problema usled loših snepova svog centra, što je umnogome otežalo napadačku igru gostiju iz Jagodine.

Blue Dragons imaju skor 3-3 i sigurno su drugi u Diviziji A, dok su Black Hornets sa samo jednom pobedom na trećem mestu.