Ozbiljna optužnica, Braun pušten uz kauciju

Američki fudbal vesti 24. jan. 202023:14 > 23:18
Podeli:
Christian Petersen/Getty Images

Antonio Braun pušten je uz kauciju nakon saslušanja koje je obavljeno u petak.

Antonio Braun saslušan je u petak nakon čega je, uz plaćanje kaucije u iznosu od 100.000 dolara pušten na slobodo do početka suđenja.

Braun je uhapšen zbog pljačke, a uz to je optužen i za fizički napad. Pre samo nedelju dana u centru pažnje se našao zbog navodnog napada na vozača kamiona i za to je na kauciju koju je platio dodato 10.000 dolara.

Moraće policiji da preda pasoš i pištolje, a njegovo kretanje biće praćeno putem GPS signala. Takođe, moraće redovno da ide na kontrole krvi na alkohol i narkotike i da ode na procenu mentalnog zdravlja.

Saslušanje je, kako prenose američki mediji, trajalo nešto duže nego što je to uobičajeno, a Braun je dešavanja u sudnici pratio iz susedne prostorije putem video linka obučen u odelo posebno kreirano da spreči pokušaj samoubistva što je procedura koja se primenjuje na „osumnjičene visokog rizika“.

Iako je tužilac zahtevao da se Braunu ne odobri puštanje uz kauciju zbog rizika od bekstva, njegovi advokati uspeli su da dobiju ono za šta su plaćeni.

Glavna tema na saslušanju bilo je Braunovo mentalno stanje jer se tužilac pozvao na izjave njegovog nekadašnjeg agenta Drua Rozenhausa i njegove bivše žene Čelsi Kajris koji su zahtevali da mu bude ukazana pomoć zbog mentalnih problema i impulsivnosti.

Sudija je naredio da procena njegovog psihičkog zdravlja bude obavljena u narednih deset dana, ali njegovi advokati smatraju da to nije najvažnija stvar u celom procesu.

„Njegove reči su pogrešno prenete i pogrešno protumačen. Nije počinio pljačku, nije kriv za ono za šta ga optužuju i kada sve činjenica izađu na videlo, biće sve jasno i biće oslobođen“, rekli su Braunovi advokati.

Braun se zbog optužbi koje su mu stavljene na teret policiji predao u četvrtak. Najozbiljnija je svakako optužba za pljačku sa fizičkim napadom za koju bi mogao da dobije i doživotnu kaznu zatvora.

„Kada istraga bude potpuno završena sigurni smo da će optužbe biti drugačije. Predao se policiji i učinio je ispravnu stvar. Zabrinut je zbog optužbi sa punim pravom. Spreman je da se bori. Biće potrebno vreme, ali sigurni smo da će stvari doći na svoje mesto“, poručili su Braunovi advokati.