Reprezentativac Srbije iz šampiona Italije u Veprove

Američki fudbal vesti 27. maj 202013:54 > 14:02
Podeli:
SAAF, Dragan Zabunjević

Reprezentativac Srbije, Igor Timotijević, odlučio je da se iz italijanskog šampiona Milano Seamen-a preseli u redove srpskog prvaka, Kragujevac Wild Boars-a.

Ovaj dvadesetčetvorogodišnji Srbin rođen je u Milanu, a za najdominantniji italijanski tim u protekloj deceniji beležio je izuzetno zapažene partije na poziciji defanzivnog tekla, pa je dobio poziv da nastupa za reprezentaciju Italije. Ipak, odlučio se da brani boje Srbije za koju je već zabeležio nekoliko utakmica.

Iako sam pre više godina imao poziv reprezentacije Italije, bez dvoumljenja sam odlučio da igram za Srbiju – kaže Timotijević.

U proteklih šest sezona, on je sa Mornarima iz Milana osvojio pet šampionskih titula, ujedno i jedinih u klupskoj istoriji, a bio je prvak Italije i sa juniorskom selekcijom. Iza sebe ima sjajnu sezonu, pošto je bio treći u ligi po broju sekova (3,5).

U toj kategoriji prednjačio je u svom timu, a bio je lider i u teklovima za gubitak jardi (7,5 za 41), dok je u ukupnom broju teklova bio četvrti u timu (21). Kako je u Italiji otkazana sezona zbog situacije sa koronavirusom, Timotijević je odlučio da karijeru nastavi u Srbiji, a za njega nije bilo dileme u kojem će to klubu biti.

CEFL, Kragujevac wild boars

– Čim sam saznao da se u Italiji neće igrati prvenstvo, znao sam gde ću igrati ove godine. Pratim srpsko prvenstvo i projekat ekipe Veprova je privukao moju pažnju. Presudno je bilo to što odlično poznajem većinu igrača i trenera i što nas veže zajednička želja da se borimo za titulu i ove godine – zaključio je Timotijević.

Zvanična odluka o sezoni američkog fudbala u Srbiji još uvek nije doneta, ali se očekuje da bi Prva liga mogla da počne krajem avgusta.