SBB Vukovi odbranili titulu

Američki fudbal vesti 10. jul 202119:401 komentar
Podeli:
SAAF/Boško Bunuševac

Odigran je XVI Serbian Bowl u kojem su se za titulu Sport Klub Prve lige Srbije borili SBB Vukovi i Banat Bulsi. Posle velike borbe Vukovi su došli do pobede 24:14 i do novog trofeja.

Ekipa koju predvodi Ivan Nedeljković odbranila je titulu od prošle sezone, kada se u promenjenim uslovima usled pandemije koronavirusa igralo sedam na sedam. Ipak, ako se gledaju regularni uslovi može se reći da su Vukovi konačno vratili titulu posle ravno sedam godina.

U finalu je viđena izuzetno zanimljiva utakmica. Vukovi su poveli 7:0 tačdaunom Džonatana Brentlija posle izuzetnog trčanja od 67 jardi, uz ekstra poen Željka Stgnjaje. Ipak, gosti su uzvratili preko nekadašnjeg fudbalera upravo Vukova Andreja Tasića, koji je postigao tačdaun i smanjio na 7:6. Do poluvremena Vukovi dva puta poentiraju. Prvo je Aleksandar Bogdanović postigao tačdaun uz ekstra poen Stegnjaje, a potom je isti igrač pogodio i fild gol za 17:6 na poluvremenu.

Drugo poluvreme počelo je poentiranjem Bikova. Kigan Lorens je istrčao tačdaun i uz ekstra poen Luke Škorića smanjili su na 17:14. Međutim, odlučujući udarac u drugom delu, u kom su primarnu ulogu imale odbrane, zadali su Vukovi. Ponovo je tačdaun postigao Aleksandar Bogdanović, a Stegnjaja je ponovo bio siguran za ekstra poen i pobedu 24:14.

Ovo je SBB Vukovima deveta titula i sada su ponovo poravnati sa Vajld Borsima iz Kragujevca.

Komentari

Vaš komentar