Bilsi protutnjali kroz Kanzas Siti, briljantni Alen

Američki fudbal 11. okt 20219:542 komentara
Bryan M. Bennett/Getty Images

Bafalo Bilsi iz kola u kolo pokazuju da su jedan od najozbiljnijih kandidata da ove godine stignu do Superboula.U reprizi prošlosezonskog AFC finala pregazili su na gostovanju Kanzas Siti Čifse 38:20 i revanširali im se što su ih zaustavili na putu do meča za titulu.

Kao što se i očekivalo u Kanzasu je viđen pravi napadački meč. Ekipa iz Njujorka se bolje snašla i predvođena ove godine briljantnim i racionalnim Džošom Alenom stigla do velikog trijumfa.

povezane vesti

Čifsi se prvi upisali na semafor posle fild gola Batkera sa 38 jardi sredinom prvog dela. Vrlo brzo su odgovorili Bilsi, tačnije Alen, koji je trčanjem od devet jardi ušao u end zonu rivala za vođstvo Bafala 7:3. Ovim rezultatom je okonačana prva deonica.

Mahomsovo dodavanje za tačdaun od pet jardi ka Bajronu Pringlu ponovo je odvelo Kanzas na 10:7 u petom minutu druge četvrtine. To kao da je bio signal za Bafalo da upali sve motore. Alen je pasom od 35 jardi za tačdaun pronašao Emanuela Sandersa za 14:10.

Nisu tu Bilsi stali. Tajler Bas je na tri minuta do kraja pogodio fild gol za 17:10, a na minut do poluvremena ponovo je zablistao Alen. Posle izbegavanja seka poslao je pas od 53 jarde za tačdaun Noksa. U tom trenutku već je bilo velikij 24:10 za goste. Prednost je do poluvremena samo još jednim golom iz polja smanjio Batker.

U trećoj deonici je sve praktično sve bilo rešeno. Hajd je presekao pas Mahomsa i trkom u end zonu odveo Bafalo na nedostižnih 31:13.

Do kraja meča viđen je po još jedan tačdaun na obe strane. Mahoms je pronašao Kelsija, dok je Alen drugim dodavanjem za tačdaun ka Sandersu stavio tačku na briljantnu partiju i konačnih 38:20.

Alen je meč završio sa 315 osvojenih jardi pasom i 57 po zemlji, tri tačdauna pasom i jednim trčanjem za kvoterbek rejting od 139,1. Odlično su ga pratili pre svega hvatači Noks sa 117 uhvaćenih jardi, Digs sa 69, Mos sa 55 i Sanders sa 54.

Na drugoj strani Mahoms je bacao loptu čak 54 puta. Kompeltirao je 33 pasa za 272 jarde uz po dva tačdauna i presečene lopte. Najčešća meta bio mu je Mekol Hardman sa uhvaćenih devet lopti za 76 jardi.

Bafalo sada ima skor od 4:1 i ubedljvo vode u Istočnoj diviziji Američke konferencije. Sa druge strane Čifsi su trenutno poslednji u Zapadnoj diviziji iste konferencije sa dve pobede i čak tri poraza.

U narednom kolu Bafalo gostuje odličnoj ekipi Tenesija, dok Čifse u glavnom gradu Sjedinjenih Država očekuje meč sa Vašingtonom.

Komentari

Vaš komentar