Džajantsi srušili Pekerse u Londonu!

Američki fudbal 9. okt 202218:371 komentar
Stu Forster/Getty Images

Spektakularnim preokretom u drugom poluvremenu Njujork Džajantsi su savladali Grin Bej Pekerse 27:22 u meču NFL šampionatu, koji je odigran na stadionu Totenhema u Londonu. Tim iz Velike jabuke je imao minus od 17:3, ali su uspeli da se vrate i slave veliku pobedu.

U prvom poluvremenu je delovalo da Grin Bej sve drži u svojim rukama. Već u prvoj akciji su stigli do fild gola, a u prvoj četvrtini su se odvojili na 10:0, posle dodavanja za tačdaun Rodžersa ka Lazardu.

povezane vesti

Džajantsi su golom iz polja Gana smanjili na 10:3. Međutim, sredinom druge deonice stigli do novog tačdauna. Rodžers je pronašao Luisa za velikih 17:3.

Ipak tim iz Njujorka se nije predavao. Uspeli su trkom Danijela Belindžera u end zonu da smanje na 17:10. Na odmor je Grin Bej otišao sa plus 10 posle još jednog fild gola Krosbija u samo finišu prvog dela.

U nastavku je međutim sve bilo u znaku Njujorka. Prvo je Gano smanjio fild golom za 20:13, a onda u poslednjoj četvrtini Džajantsi su vezali dva tačdauna trčanjem. Upisali su ih Geri Brajtvel i Sakon Barkli za 27:20 za Njujork.

Prišli su u poslednjem napadu Pekersi na osam jardi od end zone rivala, ali je Rodžers pokušao tri puta pasom da dođe do end zone i nijednom nije uspeo. I Njujork je tako stigao do velikog trijumfa, iako su Pekersi u samom finišu napravili sejfti i smanjili na konačnih 27:22.

Danijel Džons, kvoterbek Njujorka je imao 217 osvojenih jardi kroz vazduh, bez tačdauna, ali sa veoma zrelom igrom. Barkli je istrčao 79 jardi i jedan tačdaun.

U redovima Grin Beja, Rodžers je stigao do 222 jarde i dva tačdauna, ali je imao katastrofalna rešenja u drugom poluvremenu.

Njujork sada ima skor 4:1, dok je Grin Bej na 3:2.

 

 

Komentari

Vaš komentar