Etijen: Ne želim da budem 40-godišnjak sa šrafom u stopalu

Podeli:
Trevis Etijen
James Gilbert/Getty Images

Trkač Džeksonvil Džeguarsa Trevis Etijen rekao je da oporavak povrede stopala napreduje po planu i da se raduje debiju u NFL pošto je propustio celu prošlu sezonu.

Povezano

Etijena su Džeguarsi izabrali kao 25. pika na prošlogodišnjem draftu, ali se on povredio u avgustu. Iako nije srećan zbog izostanka sa terena, Etijen je naglasio da mu je drago zato što je propustio sezonu koju su obeležili neuspesi i problemi njegovog tima.

Džeksonvil je sezonu završio sa skorom 3-14, a bivši trener Jaguara Urban Mejer je više puta bio u centru pažnje zbog neprimerenog ponašanja i otpušten je posle 11 poraza u prvih 13 mečeva. Novi trener tima sa Floride je Dag Pederson i Etijen je već razgovarao sa stručnim štabom o ulozi koju će imati u predstojećoj sezoni.

“Kada pogledam rezultate definitivno mislim da je dobro što sam baš propustio prošlu sezonu, ako je to nekada moralo da se desi. Kada pogledate uspehe koje u karijeri ima Pederson, to sve govori. Osvojio je dva Superboula i lakše je podržati čoveka koji je već bio uspešan. To je stvar poverenja, uzbuđen sam da vidim šta nam budućnost nosi. Pričao sam sa trenerom trkača o svojoj ulozi u timu i siguran sam da će mi dati šansu, verujem da sam poseban igrač kada je lopta u mojim rukama”.

Trkač Džeksonvila je trenutno u dovoljno dobrom stanju da učestvuje većini aktivnosti tokom treninga svoje ekipe i kaže da sada ne oseća velike posledice povrede.

“Počeo sam da treniram pre dve ili tri nedelje i osećam se izvrsno zato što ponovo mogu da trčim punom brzinom. Pričao sam sa majkom pre nekoliko dana, nisam znao da imam šraf u stopalu. To najbolje govori kako se osećam i kako se odvija moj oporavak. Šraf je unutra i mislim da će biti izvađen, ali mogao bi da ostane tu zauvek. Znam da ih većina igrača ostavlja i da im to ne smeta, ali ne želim da budem 40-godišnjak sa šrafom u stopalu”, rekao je 23-godišnji raning bek.

NFL sezona počinje 8. septembra, a raspored utakmica biće poznat krajem aprila ili početkom maja.

Komentari

Vaš komentar