Fols se vratio, ubedljivi Čifsi i Kauboji

Podeli:
Steph Chambers/Getty Images

Nik Fols se vratio u velikom stilu. Iskusni kvoterbek doneo je pobedu Čikago Bersima na gostovanju Sijetlu 25:24 dodavanjem za tačdaun na minut pre kraja meča.

Najbolji igrač Supeboula 2017. godine nije igrao od decembra prošle godine. Međutim, nije zarđao. Dobio je šansu kao treći kvoterbek Bersa i iskoristio je. U poslednjoj četvrtini najazaslužniji je za veliki preokret.

povezane vesti

Gubili su Bersi 24:14. Fols je prvo doveo Kaira Santoša u poziciju da postigne fild gol, a onda je minut i sedam sekundi pre kraja u end zoni pronašao Džimija Grema za 24:23. Odlučili su se u Čikagu da rizikuju i idu na pretvaranje za dva poena, a Fols je pronašao Bird sa trijumf.

Meč je okončao sa 250 osvojenih jardi i jednim bačenim pasom za tačdaun. Na drugoj strani dobru partiju je prikazao Rasel Vilson. Njegova 181 osvojena jarda i dva dodavanja za tačdaun nisu bili dovoljni za trijumf. I Čikago i Sijetl nemaju odavno nikakve šanse za prolaz u plej of.

Kanzas Siti je potvrdio da je trenutno najbolja ekipa u AFC. Deklasirali su Pitsburg 36:10. Sve je bilo rešeno već u prvom poluvremenu, koje su Poglavice dobile 23:0. Do kraja su samo rutinski odradili posao.

Mahoms je bio skoro savršen. Osvojio je 258 jardi pasom, uz tri pasa za tačdaun i kvoterbek rejting 135,1. Sada Čifsi imaju skor 11:4 i najboljem su putu da imaju prednost domaćeg terena do evetnualnog Superbuola. Pitsburg je trenutno sa skorom 7-7 uz jedan nerešen meč, trenutno ispao iz list timova koji idu u doigravanje.

Još ubedljiviji bio je Dalas od Vašingtona. Kauboji su slavili 56:14 i osigurali mesto u plej ofu. Dak Preskot je odigrao sjajan meč i osvojio 330 jardi pasom uz četiri dodavanja u end zonu.

Preokretom u drugom poluvremenu Las Vegas je pobedio Denver 17:13 i ostao u borbi za plej of.

Komentari

Vaš komentar