Kauboji utišali Njujork

Podeli:
Elsa/Getty Images

Dalas Kaubojsi mogu bez prvog kvoterbeka Daka Preskota. Posle Sinsinatija na domaćem terenu, savladali su i Njujork Džajantse u gostima 23:16 i naneli im prvi poraz u ovoj NFL sezoni.

Trenutak odluke desio se sredinom poslednje četvrtine pri rezultatu 13:13. Kuper Raš uputio je pas ka end zoni Njujork Džajantsa, koji je jednom rukom uhvatio Sidi Lemb. Odvojio se tim iz Teksasa u tom trenutku na 20:13 i nije bilo više povratka za ekipu iz Velike jabuke.

U prvom poluvremenu nije viđen nijedan tačdaun. Igrane su čvrste odbrane, a posle 30 minuta Dalas je vodio 6:3. Dva fild gola za Kauboje pogodio je Bret Maher, dok je na drugoj strani jednom bio precizan Grem Gano.

povezane vesti

Drugo poluvreme je Njujork bolje otvorio. Gano je prvo poravnao skor na 6:6, a onda je posle sjajnog trčanja Sakona Barkljija od 36 jardi, Njujork prvi put poveo 13:6. Ipak do kraja treće deonice Ezekiel Eliot je svojim trkom u end zonu rivala poravnao na 13:13.

Usledilo je pomenuto spektakularo hvatanje Lemba, a trijumf je novim fild golom sa 44 jarde overio Bret Maher. Do kraja meča Gano je samo uspeo da smanji skor na 23:16.

Sada i Njujork i Dalas u Nacionalnoj konferenciji imaju skor 2:1. U narednom kolu Njujork dočekuje Čikago Berse, dok će Dalas ugostiti Vašington.

Mečeve NFL lige možete ekskluzivno da pratite na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar