Mening u Kući slavnih, velika čast i za Megatrona i Vudsona

Američki fudbal 7. feb 202119:14 > 21:131 komentar
Payton Manning
Ezra Shaw/Getty Images

Kako prenosi američki Jahu sports, izvesno je da će novi članovi „Kuće slavnih za profesionalni fudbal“ biti NFL asovi Pejton Mening, Čarls Vudson i „najverovatnije“ Kalvin Džonson.

Sva trojica sjajnih igrača će dobiti prestižno priznanje, naročito pošto će biti „first ballot“ članovi Kuće u Kentonu, savezna država Ohajo. To znači da će postati članovi Kuće slavnih čim su dobili prvu priliku prema pravilima.

Mening (44) je jedan od najnagrađivanijih kvoterbekova svoje generacije – dvostruki je osvajač Superboula, MVP Superboula i petostruki MVP NFL, dvaput je bio ofanzivni igrač godine, a 14 puta je nastupao na Proboulu. Od 1998. do 2011. bio je član Indijanapolis Koltsa, a od 2012. do 2015. igrao je za Denver Bronkose.

Vajd risiver Kalvin Džonson (35), poznat je i pod nadimkom „Megatron“ dvaput je predvodio NFL u uhvaćenim jardima, a jednom u primljenim dodavanjima za tačdaun. Bio je igrač Detroit Lajonsa od 2007. do 2015. godine. Džonsonova 1964 jarda, koje je uhvatio 2012. godine i dalje su važeći NFL rekord.

Prema mišljenju mnogih najnadareniji kornerbek svoje ere Čarls Vudson (44) osvojio je Superboul, a u bogatoj karijeri nastupao je za Ouklend Rejderse i Grin Bej Pekerse. Dvaput je predvodio NFL u presečenim dodavanjima.

Članovi Kuće postaće još i Alan Faneka, Džon Linč, Dru Pirson, Tom Flores i Bil Nan.

Superboul pratite u direktnom i ekskluzivnom prenosu na Sport klubu, a program počinje u nedelju od 23 časa.

Komentari

Vaš komentar