Baltimor produžio agoniju Braunsa

NFL 11. nov 20165:28 > 5:29
Rob Carr/Getty Images

Baltimor Rejvensi pobedili su Klivlend Braunse rezultatom 28:7, u meču kojim je otvoreno deseto kolo NFL šampionata.

Klivlend, koji ove sezone igra istinski patetično, vodio je na poluvremenu 7:6, posle tačdauna koji je zabeležio Set Devalv na pâs Kodija Keslera.

Do pauze Baltimor je stigao samo do dva fild gola, ali je u trećoj četvrtini Džo Flako ušao u ritam. U tom periodu on je bacao tačdaune za Derena Volera i Stiva Smita, pri čemu je posle drugog bacio za dva dodatna poena Kajlu Juščiku, čime je Baltimor odmakao na 2 TD razlike (21:7).

U poslednjem periodu Flako je bacio uspešan pâs i za Brešada Perimena, koji je uspeo da zbuni odbranu i teškim hvatanjem povisio na 28:7.

Rejvensi su očekivano bez mnogo problema probijali ofanzivnu liniju Braunsa i dok je kvoterbek bio Kesler, i kada ga je zamenio Džoš Mekaun.

Veteran Mekaun je u dresu Braunsa dobio samo jedan meč, prošle godine baš protiv Baltimora, kada je oborio rekord franšize sa 457 bačenih jardi, ali ovog puta je prošao kroz pakao. Za jedno poluvreme on je bacio dve presečene lopte, dozvolio jedan fambl, a pred kraj je dvaput blokiran u svojoj end zoni. Neposredno pre toga Klivlend je izbegao sejfti za nekoliko inča.

Jedanaesti put u nizu Braunsi su primili 25+ poena, što je najviše u NFL u prethodnih pola veka. Tokom 1963. i 1964. Denver Bronkosi su imali 13 mečeva, i to je važeći rekord.

Oni su trčanjem osvojili samo 33, a bacanjem 150 jardi naspram 119 Rejvensa trčanjem i 309 uz pomoć bacanja. Flako je stao na 296, pre nego što je u finišu šansu dobio Rajan Malet.

Rejvensi su tom pobedom učvrstili prvo mesto u severnoj diviziji AFC sa skorom 5-4, dok Klivlend drži čvrsto začelje iste divizije, pošto jedini u celoj ligi i posle deset mečeva nema pobedu. Rejvensi su takođe popravili skor unutar divizije na 3-0.

U ovoj rundi Pitsburg (4-4) dočekuje Dalas, dok Sinsinati (3-4-1) posle remija sa Vašingtonom gostuje Džajentsima.

U 11. kolu Braunsi dočekuju Stilerse, dok Rejvensi idu u Dalas.