Predsednik Pekersa razočaran, ali neće da otpušta

NFL 23. nov. 201617:23 > 17:26
Podeli:
Getty Image

Grin Bej Pekersi imaju očajnu sezonu, jednu od najgorih u poslednjih desetak godina, pa bi lako moglo da se desi da ostanu bez plej-ofa.


Iako imaju jednog od najboljih kvorterbekova u ligi Arona Rodžersa, Pekersi su u seriji od četiri poraza pa su tek treći u diviziji Sever NFC konferencije sa skorom 4-6, dve pobede iza Detroita i Minesote.

Predsednik Mark Marfi je istakao razočaranje nastupima ekipe, ali još neće posegnuti za drastičnim potezima i otpustiti generalnog menadžera Teda Tompsona, trenera Mika Mekartija i defanzivnog koordinatora Doma Kejpersa.

„Čujem dobro šta žele navijači, mogu samo da im poručim: Kao i vi, i ja sam razočaran. Iskreno, sezona ne ide kako smo se svi nadali, ali imamo da igramo još mnogo fudbala. Mogu samo da vam poručim da pogledate Tompsonov i Mekartijev skor“,rekao je Marfi.

Ovaj tandem je sedan godina u nizu dovodio Pekerse do plej-ofa, što je najduži niz uz Nju Ingland Pekerse u NFL.

„I ranije smo prolazili kroz teške periode, imali smo konstantan uspeh, a to je teško ostvariti u NFL. Ipak, razumem navijače. Oni žele pobede, žele da igramo bolje. Ja sam optimista. Uspeli smo ranije, nadam se da ćemo opet“, dodao je prvi čovek Pekersa.

On brani pristup Pekersa strpljivom razvoju ekipe.

„Mnogi smatraju da je problem Pekersa što nemaju individualnog vlasnika koji može da dođe i otpusti nekog. Ali ako pogledate u celoj ligi, kada se dogode takve situacije, to uglavnom ne izađe na dobro. Nije odgovor u otpuštanju u sred sezone, posebno posle dosta uspeha. Naši treneri su ranije pokazali da znaju da preokrenu stvari. Mislim da je taj pristup smisleniji od otpuštanja“,
rekao je Marfi.

Nema sumnje da je u pravu u vezi sa otpuštanje, pogledajte Klivlend Braunse, konstatna promena trenera nije donela mnogo pobeda, ali kada stvari ne funkcionišu potrebne su ipak neke promene.

Pekerse u nastavku sezone očekuju dueli sa Filadelfijom u gostima, te Hjustonom i Sijetlom kod kuće, a potom sa divizijskim rivalima Čikagom, Minesotom i Detroitom krajem decembra.