Čardžersi blizu selidbe u Los Anđeles

NFL 24. dec 20168:37 > 8:55
Podeli:
Harry How, Getty Images Sport

NFL franšiza San Dijego Čardžersa bi uskoro mogla da se preseli u Los Anđeles, pošto su načinjeni novi koraci u tom pravcu.

 Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Čardžersa počele su pripreme, posle kojih bi u doglednoj budućnosti ekipa bila premeštena. Za sada su zakupljene poslovne prostorije u okrugu Oranž, a ubrzano se traga za obližnjim terenima za treninge. 

Franšiza Čardžersa je osnovana 1960. godine i samo jednu sezonu je provela u Los Anđelesu, pre nego što se preselila u San Dijego. Od tada su fudbaleri ovog tima igrali na Balboa stadionu (1961-1966) i Kvalkom stadionu (1967-…), koji više ne ispunjava u potpunosti sve NFL standarde. 

Zato su vlasnici Čardžersa u potrazi za novim stadionom i zatražili premeštaj, ali su njihovi zahtevi odloženi za 2017. godinu. U slučaju da ekipa ostane gde i sada ugovor o zakupu će biti raskinut, ali to nije izvesno pošto su i građani San Dijega na glasanju odbili predlog o povećanju hotelskih taksi, kojima bi bilo prikupljeno 1,8 milijardi dolara za nov stadion.