AFC slavio u 67. Pro Boulu

NFL 30. jan. 20175:30 > 5:37
Podeli:
Sam Greenwood, Getty Images Sport

U 67. Pro Boulu pobedu je zabeležio tim Američke fudbalske konferencije rezultatom 20:13. To je 22. trijumf AFC čime su se izjednačili u ukupnom rezultatu sa Nacionalnom fudbalskom konferencijom.

Za razliku od ranijih izdanja, ovogodišnji Pro Boul, premijerno održan u Orlandu, obeležile su neuobičajeno čvrste odbrane i ne baš raspoloženi napadi.

U takvoj igri bolje su se snašli izabranici Endija Rida iako su obe ekipe imale po dve izgubljene lopte. Igrači AFC bili su u konstantnoj prednosti. Sredinom treće četvrtine imali su maksimalnu prodnost od 10 poena (17:7) i već tada je bilo jasno da su blizu pobede.

Ipak, njihovi rivali uspeli su da uhvate priključak i čak da dobiju priliku na 2:39 do kraja utakmice da dođu do pobede. Kirk Kazins je organizovao obećavajući drajv koji je ipak završen presečenim pasom od strane kornerbeka Lorenca Aleksndera minut pre kraja.

Tada je i definitivno bilo jasno da će pobeda pripasti u tradicionalno crvenim dresovima u Pro Boulu u kome je postignuto najmanje poena još od 4. februrara 1996. kada je tadašnja ekipa NFC slavila istovetnim rezultatom 20:13.

Kod AFC, Endi Dalton prebacio je 100 jardi uz pas za tačdaun i intersepšn, dok je još jedan pas za tačdaun bacio Aleks Smit. Trevis Kelsi i Dilejni Voker uhvatili su po tačdaun, a pored Aleksandera Stefon Gilmor je uhvatio intersepšn.

Na drugoj strani, Dru Bris prebacio je 112 jardi uz po pas za tačdaun i intersepšn. Dak Boldin je uhvatio 67 jardi i tačdaun a briljirao je i Odel Bekam sa 93 uhvaćena jarda. U odbrani su se istakli Majkl Benet sa jednom osvojenom loptom i dva seka kao i Everson Grifin sa tri seka.