Teksaški rendžeri traže Brejdijev dres

NFL 7. feb. 201712:32
Podeli:
Kevin C. Cox/Getty Images

Zamenik guvernera Teksasa Den Patrik zatražio je od Teksaških rendžera da pomognu policiji Hjustona u njihovoj istrazi u vezi sa nestankom dresa Toma Brejdija.

Brejdiju je dres nestao posle Superboula, u kojem su njegovi Nju Ingland Petriotsi posle neverovatnog preokreta pobedili Atlanta Falkonse rezultatom 34:28, koji je održan u Hjustonu.

Posebne dresove uvek zadržite za sebe i svoje najbliže. Ali, šta mogu da uradim? Dobiću prsten, a to je dovoljno za mene“, rekao je Brejdi.

Kvoterbek Petriotsa je viđen kako 15 minuta u svlačionici traži svoj dres, za koji je rekao da ga je stavio u torbu, i svima je poručio da mu jave ako vide da se prodaje na internetu.

Mi u Teksasu izuzetnimo cenimo gostoprimstvo i fudbal. Dres Toma Brejdija ima veliku istorijsku vrednost i već su ga mnogi proglasila najvrednijim suvenirom iz NFL. Jednog dana će ući u Kuću slavnih“, stoji u Patrikovom saopštenju, „Važno je da u istoriji ne ostane zapamćeno da je ukraden u Teksasu. Pozvao sam pukovnika Stiva Mekroa i zatražio da Teksaški rendžeri pomognu Hjustonskoj policiji u tom slučaju. Prvenstveno sam navijač Teksansa u Kaubojsa, ali je neverovatan uspeh Superboula u Hjustonu bio velika pobeda za celu našu državu i ne želim da išta zaseni tu pobedu. Ko god da je ukrao dres, treba da ga vrati. Teksaški rendžeri su mu na tragu“.

Hjustonska policija rekla je za ESPN da nije podneta prijava povodom nestanka dresa, ali da je u kontaktu sa obezbeđenjem NFL.

Teksaški rendžeri istražuju velike kriminalne istrage, nerešene slučajeve, prijave korupcije i istrage koje se tiču javnog integriteta, kao i incidenata u kojima je došlo do ranjavanja vatrenim oružjem.