Vik bi ipak da se vrati fudbalu

NFL 8. feb 201710:37 > 10:51
Podeli:
Kevin C. Cox, Getty Images Sport

Majkl Vik bi mogao uskoro da okonča, verovatno najkraće penzionisanje u istoriji sporta, pošto je samo nekoliko dana po objavljivanju odluke o povlačenju izjavio da razmišlja da se vrati na teren.

Pošto prošle sezone uopšte nije našao klub, Vik se odlučio za penziju. Ipak, ako je suditi po poslednjim izjavama, izgleda da se predomišlja i da ostavlja mogućnost za povratak.

Zvanično se jesam povukao, ali treniram jako i ostavljam otvorena vrata – rekao je Vik, uz dodatak da ga na tako nešto motiviše primer Toma Brejdija, koji je tri godine stariji od njega.

Vik je u NFL ušao 2001. i prvih pet godina igrao je za Atlanta Falkonse. Ipak, 2007. suspendovan je jer je proglašen krivim zbog organizovanja borbi pasa, zbog čega je 18 meseci proveo u zatvoru. Posle dve godine trejdovan je u Filadelfiju, gde je odigrao odličnu sezonu i zaslužio nagradu „Povratak godine“. Ipak, sledeće tri sezone u gradu „bratske ljubavi“ nisu bile ni senka prve, i već tada se naziralo padanje u karijeri. Poslednje dve sezone proveo je kao rezervni kvoterbek u Njujork Džetsima i Pitsburg Stilersima.