Vlasnik Petriotsa o poseti Beloj kući: Ovo je Amerika

NFL 13. feb 201721:19 > 21:21
Podeli:
Scott Eisen, Getty Images Sport

Vlasnik Nju Ingland Petriotsa Robert Kraft rekao je da nije zabrinut zbog toga što se povećava broj igrača njegovog tima koji će bojkotovati posetu Beloj kući. Kraft je rekao da u Americi svi imaju pravo da rade šta god hoće.

Barem šestorica igrača Petroitsa javno je objavilo da neće posetiti Belu kuću, što je tradicija kod svih američkih klubova posle osvajanja titule, a mnogi su kao razlog naveli to što je Donald Tramp predsednik Sjedinjenih Država.

Kraft, koji je poznat kao Trampov prijatelj, istakao je da igrači sami odlučuju o sebi, kao i da su pojedini igrači tima iz Bostona i ranije propuštali posetu Beloj kući.

Pre dve godine, kvoterbek Petriosa Tom Brejdi se zahvalio na pozivnici tadašnjem predsedniku Baraku Obami, posle osvajanja četvrtog od svojih pet Superboulova. Tada je kao razlog naveo porodične obaveze.

Zanimljivo, ovo je naš peti Superboul u poslednjij 16 godina i svaki put kada smo imali privilegiju da posetimo Belu kuću, desetak igrača nije išlo. Ovo je samo prvi put da to izaziva medijsku pažnju. Neki igrači imaju privilegiju da odu u Belu kuću na koledžu jer su u šampionskim timovima. Drugi imaju porodične obaveze. Ovo je Amerika, svako od nas može da radi šta god hoće. Mi samo imamo privilegiju da smo u poziciji da smo pozvani u Belu kuću“, naglasio je Kraft.

Do sada su Martelijus Benet, Devin Mekorti, Donte Hajvauer, Krist Long, Lagaret Blaunt i Alan Branč rekli da neće posetiti Belu kuću sa svojim saigračima.

Petriotsi su pre nedelju dana postali prvi tim koji je do trijumfa u Superboulu došli u produžetku, i to posle neverovatnog preokreta protiv Atlanta Falkonsa. Tim iz Bostona je slavio rezultatom 34:28, pošto su Falkonsi pred poslednji period vodili sa 28:3.