Džetsi otpustili Revisa nakon optužbi za terorizam

NFL 1. mar 20172:41 > 2:46
Podeli:
Stephen Pond, Getty Images Sport

Njujork Džetsi potvrdili su da prekidaju saradnju sa Derilom Revisom.

Vlasnik Džetsa je na klupskom sajtu objavio da klub prekida saradnju sa kornerbekom Derilom Revisom.

„Deril Revis je jedan od najboljih igrača koji su ikada nosili dres Džetsa. Talanat, sjajna forma i odlični instikti koje on ima su retjost i pomogli su mu da bude jedan od najdominantnijih igrača svoje generacije. Veoma cenim Derilov doprinos ekipi. Gde god ga karijera odvede, Džetsi će uvek biti njegov dom“, poručio je Vudi Džonson.

Kratkom porukom oglasio se i trener Džetsa, Tod Bouls.

„Deril je sjajan profesionalac i jedan od najboljih koji su ikada igrali na poziciji kornerbeka“, poručio je Bouls.

Nakon objavljene vesti, Revis je preko društvenih mreža zahvalio klubu na svemu.

„Ne mogu dovoljno da se zahvalim Vudiju Džonsonu i svima u Džetsima što su mi 2007. pružili priliku. Neke od najboljih mečeva odigrao sam u zelenobelom dresu. Navijači su uvek bili uz mene i saigrače i bez njih ne bi bilo ni mene“, poručio je Revis koji trenutno ima i većih problema od otkaza.

Otkaz u Džetsima usledio je nakon što je Revis pre deset dana uhapšen i optužen za „pljačku, terorističke pretnje, zaveru i agresivne uvrede“.

Kako je navedeno u izveštaju policije Pitsburga, Revis i još jedan muškarac toliko jako udarili dvojicu neimenovanih muškaraca da su oni izgubili svest. Jedan od mladića je primetio Revisa na ulici i počeo da ga snima mobilnim telefonom koji je Revis želeo da mu oduzme kako bi izbrisao video i tu je započeta cela svađa i tuča. Policija je upravo iz snimka koji je i izazvao tuču utvrdila da se radi o Revisu.

Revisovi advokati navode da on nije bio taj koji je bio agresivan u celoj situaciji.

Revis je imao zakazano saslušanje pred sudom prošle nedelje, ali je ono pomereno za 15. mart.