Rejdersi našli finansijera za stadion u Vegasu

NFL 7. mar 20172:02 > 2:05
Thearon W. Henderson/Getty Images

Ouklend Rejdersi napravili su veliki korak ka selidbi u Las Vegas pošto su obezbedili podršku Američke banke za izgradnju stadiona, objavili su američki mediji.

Rejdersi su u poslednjih mesec dana ostali bez podrške dva velika partnera iz posla vrednog skoro dve milijarde dolara – tajkun Šeldon Aldeson i multinacionalna finansijska kompanija Goldmen Saks.

Aldeson, vlasnik Las Vegas Sends kompanije, prvobitno je objavio da će uložiti 650 miliona dolara u izgradnju stadiona, ali je povukao podršku kada je tim obavio prezentaciju predloženog projekta bez njegovog znanja. Samo dan kasnije, isto je učinila i kompanija Goldmen Saks, koja je najavila ulaganje određenog dela novca u Rejderse.

Vlasnik Rejdersa Mark Dejvis je izrazio nezadovoljstvo zastarelim “Ouklend Koloseumom” i u poslednjih godinu dana je uradio potrebne korake da bi se njegova franšiza preselila u Las Vegas. Rejdersi su zvanični zahtev za preseljenje podneli u januaru.

Ako se Rejdersi presele u Vegas, biće tek druga profesionalna franšiza smeštena u tom gradu. Las Vegas Golden Najtsi kasnije ove godine će debitovati u NHL.