Napustio šampiona: Martelus Benet u Pekersima

NFL 11. mar. 201710:46 > 10:55
Podeli:
Maddie Meyer, Getty Images

Tajt end Martelus Benet, osvajač Superboula sa ekipom Nju Ingland Petriotsa, potpisao je trogodišnji ugovor sa Grin Bej Pekersima.

U petak uveče su objavljeni detalji ugovora koji je potpisan na tri godine i vredan 21 milion dolara, a Benet je nedugo zatim potvrdio svoj prelazak u Pekerse preko društvenih mreža objavivši fotografiju sa opremom čuvenog tima:

https://www.instagram.com/p/BRedkXsBOIJ/

Benet će tako prestati da sarađuje sa Tomom Brejdijem, jednim od najvećih kvoterbekova svih vremena, ali će u nastavku karijere imati za saigrača Erona Rodžersa, takođe vrhunskog kvoterbeka.

To su veoma dobre vesti za sve navijače Grin Beja, naročito imajući u vidu da klub nije uspeo da postigne dogovor o produžetku saradnje sa svojim tajt endom Džeredom Kukom.

Benet je prošle sezone u igrajući sa Brejdijem pretrčao čak 701 jard, uz 55 hvatanja. Korpulentni 30-godišnjak trebalo bi da bude pojačanje na poziciji tajt enda u odnosu na Kuka čija je forma prethodne sezone opala u znatnoj meri.

https://youtube.com/watch?v=zTmJr9AJUvw

„To su dobre vesti za Erona Rodžersa“, rekao je bivši vajd risiver Pekersa Džejms Džons. „On može da dâ najviše kada ima igrača poput Beneta uz sebe.“

Benet će tako imati priliku da igra u još jednoj savršeno organizovanoj franšizi u kojoj će se boriti za svoje drugo učešće u Superboulu zaredom.