Vik bi u Falkonse na još jedan dan

NFL 29. maj 20173:35 > 3:49
Podeli:
Kevin C. Cox, Getty Images Sport

Bivši kvoterbek Atlanta Falkonsa Majkl Vik je u februaru otišao u penziju kao slobodan igrač, ali bi se vratio barem na jedan dan u stari dres, kako bi se oprostio u klubu iz Džordžije.

Vik je napad Atlante predvodio od 2001. do 2008. godine, da bi njegovu uspešnu karijeru prekinula afera sa organizovanjem borbi pasa, posle koje je završio u zatvoru. Posle odslužene kazne od 23 meseca „iza rešetaka“ nastupao je i za Filadelfija Iglse, Njujork Džetse i Pitsburg Stilerse.

Ipak, on kaže da bi rado prihvatio da potpiše ugovor sa Atlanta Falkonsima na jedan dan, i da se onda kao njihov član penzioniše.

„O tome još nisam razogovarao ni sa kim. Ali sam o tome razmišljao i voleo bih da se to desi. Pitali su me već i ja sam rekao da to želim. Tako nešto je moguće napraviti. Ja sam strpljiv“, rekao je Vik.

Kvoterbek je ostao u dobrim odnosima sa vlasnikom Falkonsa Arturom Blankom pa je zbog toga moguće da će do ovog „aranžmana“ doći. 

Vik je izabran kao prvi pik na draftu 2001. godine i bio je prvi Afroamerikanac kvoterbek kome je to uspelo. Za 13 sezona u NFL zabeležio je 133 tačdauna pasom i 36 tačdauna trčanjem. Takođe je i NFL rekorder po broju pretrčanih jardi kao kvoterbek (6109) ukupno, ali i u sezoni (1039). Četiri puta je učestvovao na Proboulu, a 2010. godine je dobio i nagradu za povratak godine.