Big Ben najavljuje penziju na kraju sezone?

NFL 28. jul 201722:36 > 22:48
Podeli:
Getty images/Mike Ehrmann

Bilo je pitanje da li će igrati i ovu sezonu, ali se Ben Rotlisberger ipak odlučio za još jedan pokušaj da dođe do trećeg Lombardijevog trofeja sa Pitsburg Stilersima. Sam je najavio da bi mogao lako da bude poslednji.

Godinama sam ovde. Čak 14, mnogo je to vremena. Retko se odigra mnogo više u NFL. Eventualno još tri, tri i po godine u proseku. Osećam se blagosloveno, ali kada vidim u pauzi između sezona kako deca rastu, želim da provodim više vremena sa njima – rekao je Rotlisberger.

Pored želje da više bude sa porodicom, 35-godišnji Big Ben je istakao da ima i neke strahove, zbog kojih i razmišlja o skorom kraju karijere.

Nadam se da ću da izbegnem ozbiljnije povrede. Ima mnogo strašnih stvari, a kada vidite najnoviju studiju o potresu mozga među NFL igračima nije vam svejedno. Ipak, i dalje volim ove momke, ovu igru i tako se osećam svake godine pred početak sezone.

Na kraju prošle sezone, u kojoj je predvodio tim do finala AFC, u kom su bolji bili Nju Ingland Petriotsi, Rotlisberger je najozbiljnije najavljivao povlačenje, ali se ipak predomislio. Da li je ovo poslednja sezona, verovatno će zavisiti i od igara Pitsburg Stilersa, koji su poslednju od rekordnih šest titula osvojili 2009.