Benet: Fudbal je super, ali ne želim da umrem

NFL 1. avg 201710:43 > 10:46
Podeli:
Maddie Meyer/Getty Images

Tajtend Grin Bej Pekersa Martelus Benet poručio je svima koji su voljni da umru zbog američkog fudbala da treba da nađu neku drugu svrhu života.

Već duže vreme traje diskusija oko povreda glave u NFL i tome kako one utiču na igrače po završetku njihovih karijera. Poslednja analiza ukazuje da postoji direktna povezanost između udaraca u glavu i encefalopatije (CTE).

Ruki Njujork Džetsa Džamal Adams je upitan šta misli o tome, na šta je odgovorio da ne postoji lepša smrt od one na fudbalskom terenu. Sve se desilo na forumu sa navijačima, koji su mu priredili ovacije zbog takvog odgovora.

S druge strane, CTE je povod za veliku zabrinutost u NFL, pošto je bezbednost igrača postala prioritet poslednjih godina, kako su se informacije o toj bolesti povećale. Posebno zbog činjenice šta se dešava igračima po završetku njihovih karijera zbog te degenerativne bolesti.

Benet, koji uskoro započinje svoju desetu sezonu u eliti, ima potpuno drugačije mišljenje od Adamsovog.

Nadam se da svi klinci koji su voljni da umru za fudbal nađu veću svrhu u životu. Znate, fudbal je sjajan, ali ne želim da umrem zbog od tog s****a“, napisao je Benet, koji je prošle sezone osvojio Superboul sa Nju Ingland Petriotsima, na društvenoj mreži Tviter.

https://twitter.com/MartysaurusRex/status/892134772411125760

https://twitter.com/MartysaurusRex/status/892134899645374464

Rasprava oko bezbednosti igrača će izvesno samo biti nastavljena, pošto se veliki broj igrača odlučuje na rano povlačenje zbog zabrinutosti oko CTE. Prošle nedelje, igrač Baltimor Rejvensa Džon Uršel se povukao da bi se posvetio karijeri matematičara, a kao glavni razlog naveo je upravo tu bolest.