Bošnjak za SK o novoj NFL sezoni, fudbalu u Srbiji…

Američki fudbal vesti 9. sep 201710:02 > 10:16
Podeli:
sport klub

Jedan od najboljih vajd risivera na ovim prostorima Bratislav Bošnjak u ekskluzivnom intervjuu pričao je o prethodnom superboulu, novoj NFL sezoni, ali i o prilikama u američkom fudbalu u Srbiji.

Čovek koji je veći deo karijere proveo u Pančevo Pantersima, ali je igrao i osvajao titule sa Vukovima i postigao prvi tačdaun za reprezentaciju Srbije, u ekskluzivnom razgovoru za Sport klub, između ostalog napravio je osvrt na prethodni superboul, koji su Nju Ingland Petriotsi dobili posle velikog preokreta u produžetku, sa posebnom analizom krucijalnog momenta, spektakularnog hvatanja Džulijana Edelmana.

 To je ono što se kaže „awerness“. Pred utakmicu pričao sam sa drugarima o utakmici i govorio sam da Edelman nije TOP risiver i da je dobar jer ima Toma Brejdija, kao što je to Hulio Džons. Džons je to i potvrdio, ali me je Edelman demantovao tim hvatanjem i ostalim potezima na toj utakmici. On u toj situaciji mora da razmišlja o svemu, gde je lopta, gde su čuvari, o milion stvari. koncentracija je tu presudan faktor.

Nekadašnji hvatač smatra da je veliki udeo u gubitku utakmice Atlante odigrao stručni štab, a posebno tadašnji ofanzivni koordinator Kajl Šenahan.

 Igrači su odrađivali posao na terenu i kada je trebalo da privedu utakmicu kraju došle su do izražaja loše odluke trenera i prozivanje akcija. Atlanta je imala Frimena, koji je fantastičan trkač, i mislim da je trebalo da daju više loptu bekfildu i pametnije troše vreme. Ali dali su Brejdiju i Beličiku šansu da naprave comeback i to su uradili na spektakularan način.

Kao i mnogi izdvaja Nju Ingland Petriotse kao glavnog favorita, ali među konkurentima navodi Pitsburg Stilerse, Ouklend Rejderse, Atlanta Falkonse, Filadelfija Iglse, Sijetl Sihoukse, Grin Bej Pekerse, Njujork Džajentse, Dalas Kaubojse, dok Tampa Bej Bakanirsima, Nju Orleansu i Karolini ne daje preterane šanse ni za plej-of.

Za kraj se dotakao i domaće scene, uz osvrt na sjajnu sezonu kragujevačkih Vajld Borsa i jednu od najlošijih u istoriji SBB Vukova.

Sistem i organizacija u Kragujevcu donosi rezultate. Tako su igrali tokom cele sezone i tako su i završili. Imaju sjajne strance, plus najbolji srpski američki fudbaler risiver Strahinja Stepović i nije bilo dileme da je Kragujevac ozbiljan konkurent za titulu. Vukovi su imali peh na početku sa traženjem kvoterbeka. Prva opcija ih je napustila na početku sezone, pa su bili prinuđeni da traže rešenja. Dosta lošija igra u odnosu na ranije sezone, gotovo neobjašnjiva i ostaje im ovaj period da naprave dobar strateški plan i vrate se gde im je mesto.