Karson Palmer objavio povlačenje

NFL 3. jan. 201811:35 > 12:02
Podeli:
Stephen Dunn, Getty Images Sport

Kvoterbek Arizona Kardinalsa Karson Palmer objavio je povlačenje posle 15 sezona provedenih u NFL, igrajući za nekoliko timova. Na taj način sledio je primer svog trenera Brusa Erijansa.

Kako znam da je pravo vreme? Jednostavno je, prosto znam – kratko je odgovorio Palmer.

Izabran kao prvi pik na draftu 2003. od strane Sinsinati Bengalsa Palmer ni približno nije ostvario ono što se tada od njega očekivalo. Karijeru su mu mahom obeležile povrede, mada je imao sezona sa respektabilnim brojkama i plej-of učešća. Za Sinsinati je igrao do 2010. i uspeo je ekipu dva puta da odvede do plej-ofa. Igrao je potom u Rejdersima, a u sezoni 2011. za dlaku je izmaklo doigravanje.

U Arizonu je došao 2013. i to je najplodniji deo Palmerove karijere. U sezoni 2015. imao je rekordnu jardažu (4.671) i rekordan broj tačdauna – 35. Tada su Kardinalsi igrali plej-of i došli do konferencijskog finala. Ipak, poslednje dve sezone Kardinalsi su ostali bez doigravanja, a Palmer je ove više pauzirao zbog povrede. Zbog svega toga Palmer je sa 38 godina objavio povlačenje. Tri puta je bio biran za Pro Bol a 2005. bio je prvi po broju tačdauna.