Mek najplaćeniji defanzivac ikada

NFL 2. sep. 201812:38 > 13:00
Podeli:
Ezra Shaw, Getty Images Sport

Ouklend Rejdersi trejdovali su najboljeg defanzivca Kalila Meka u Čikago Berse, a sjajni pes rašer potpisao je sa ekipom iz vetrovitog grada rekordan ugovor za jednog defanzivca.

Rejdersi su u Čikago uz Meka poslali i pika druge runde drafta 2020. i uslovnog pika pete runde istog drafta, a u zamenu su dobili pikove prve runde za draftove 2019. i 2020, treće runde 2020. i šeste runde 2019. Nije samo prilikom trejda Čikago bio izdašan, već je potpisao sa najnovijom akvizicijom rekordan ugovor kada su defanzivci u pitanju.

Mek je potpisao šestogodišnji ugovor vredan 141 milion dolara, što znači da će dobijati 23.5 miliona dolara po sezoni i time je za milion jači od Erona Donalda, koji je nedavno produžio sa Remsima i postao prvi defanzivac sa 20 i više miliona dolara po sezoni. Ovim ugovorom Mek je došao na deobu devetog mesta među najplaćenijim igračima lige sa kvoterbekom Vašingtona Aleksom Smitom, a ispred njega su samo kvoterbekovi.

Dosadašnji lajnbeker Rejdersa dobiće 90 miliona dolara garantovanih, uz 60 miliona dolara samo za potpis. Rejdersi su bili veoma aktivni u poslednjih 24 časa. Otpustili su risivera Matavisa Brajanta, kojeg su doveli u pauzi između dve sezone, potom i kvoterbekove I Džej Emanuela i Konora Kuka, a doveli su bivšeg kvoterbeka Bafala Ej Džej Mekerona. Takođe su trejdovali sejftija Šaloma Luanija u Sijetl u zamenu za pika sedme runde drafta sledeće godine.