Oukland tuži Rejderse zbog selidbe u Las Vegas

NFL 5. sep. 201810:49 > 10:51
Podeli:
Ethan Miller/Getty Images

Gradsko veče Ouklanda priprema antimonopolsku tužnu protiv NFL i Rejdersa zbog selidbe tima u Las Vegas.

Grad traži pola milijarde odštete zbog preseljenja tima do kojeg bi moglo da dođe na kraju ove sezone, umesto 2020. godine, kakav je bio prvobitni plan.

Rejdersi trenutno imaju dogovor o zakupu „Alameda Koloseum“ stadiona koji se obnavlja na godinu dana, ali bi postupak Gradskog veća mogao da dođe do nastavka saradnje.

„Rečeno mi je da bismo mogli da uzmemo ugovor i pocepamo ga“, rekao je Skot Mekiben, izvršni direktor kompanija koja kontroliše stadion, o tome šta bi moglo da se desi ukoliko tužba bude podneta.

Međutim, postoje i oni koji vide značaj onoga što čelnici kalifornijskog grada planiraju.

„Postoji veća vrednost toga što grad želi da uradi, a u dobroj poziciji su da nateraju NFL da finansijski plati zbog odluke da se Rejdersi presele u Las Vegas“, rekao je Nejt Majli, supervizor okruga Alameda.

Rejdersi su podneli zahtev da se presele u Las Vegas u januaru 2017. godine, a on je odobren dva meseca kasnije. Dve milijarde vredan stadion je trenutno u izgradnji i očekuje se da će biti spreman za preseljenje tima 2020. godine. Ipak, poslednja dešavanja mogla bi da dovedu do toga da Rejdersima predstojeća sezona bude poslednja u Ouklandu.