Gronkovski: Nisam frustriran ili išta slično

NFL 5. sep. 201812:29 > 12:33
Podeli:
Streeter Lecka/Getty Images

Tajt end Nju Ingland Petriotsa Rob Gronkovski rekao je da je izuzetno zadovoljan svojim ugovorom pred početak nove sezone u NFL.

Gronkovski je u redove Petriotsa stigao 2010. godine, pošto ga je tim iz Bostona izabrao kao 42. pika na draftu. U razgovoru sa medijima pred prvu utakmicu, koju igraju u nedelju sa Hjuston Teksansima, popularni Gronk je svoju situaciju na neki način uporedio sa onom koju su imali defanzivac Los Anđeles Ramsa Aron Donald i hvatač Atlanta Falkonsa Hulio Džons, koji su bojkotovali predsezonu da bi izdejstvovali bolje ugovore.

Izuzetno sam zadovoljan svojom situacijom. Da nisam, pokušao bih nešto kao oni. To se uvek isplati. Bivate nagrađeni za bojkotovanje. Ali, nisam frustrian uopšte ili išta slično. Zadovoljan sam i spreman za sezonu, spreman da igram, to mi je glavni fokus„, rekao je Gronkovski.

Gronkovski je od Petriotsa dobio ugovor vredan 13 miliona dolara, pošto je tim iz Bostona dodao bonuse od milion dolara za utakmice i 3,3 miliona kao podsticaj. Tajt end Petriotsa će zaraditi kompletan ugovor ako bude u rosteru koji broji 46 članova na 16 utakmica i ispuni tri od četiri stavke – 1,1 milion dolara će dobiti ako provede 80 odsto vremena na terenu, istu sumu za 70 hvatanja, kao i za 1.085 jardi i/ili devet tačdaunova. Ta suma je znatno veća od one koju je imao do sada, a kojoj je osnova bila osam miliona dolara.

Definitivno osećam olakšanje što smo to rešili. Sve se desilo prošle nedelje, to je sada u prošlosti, što je dobro. Mogu sada da se fokusiram na Teksanse„, naglasio je Gronkovski.

Duel između Petriotsa i Teksansa na programu je u nedelju od 19 časova na Sport Klubu 3.