Počela seča: "Nastradali" Boules i Koeter

NFL 31. dec 201812:45 > 13:12
Podeli:
Getty Images North America

Čim je spuštena zavesa na ligaški deo NFL šampionata krenuli su i "tradicionalno" prvi otkazi. Otpušteni su treneri Njujork Džetsa i Tampa Bej Bakanirsa Tod Boules i Dirk Koeter.

Iako su se prethodnih nedelju dana utrkivali rukovodioci ekipe iz Velike jabuke ko će više pružiti podršku treneru, ispostavilo se da su novinari ipak bili u pravu da mu je meč protiv Petriotsa poslednji na klupi. Džetsi su očekivano izgubili, završili sezonu 4-12, a Boulesu je navodno zamereno što su doživljeni i porazi od nekih lošijih ekipa.

Želeo bih da se zahvalim treneru Boulesu za posvećenost Džetsima poslednje četiri godine. Posle pažljivog analiziranja situacije zaključio sam da je ovo jedini pravi put kojim organizacija mora da ide. Želim Todu, Taneki i njihovim porodicama samo najbolje – rekao je vlasnik franšize Kristofer Džonson.

Boules je u prvoj sezoni po dolasku u Njujork najavio visoke domete. Završio je sa skorom 10-6, a ekipa je ispustila plej-of u poslednjem kolu. To je bio najbolji rezultat franšize još od sezone 2010/11. kada je ekipa poslednji put igrala doigravanje i došla do finala AFC. U naredne tri sezone ekipa je zabeležila samo 14 pobeda i 34 poraza.

Otkaz je dobio i trener Tampa Bej Bakanirsa Dirk Koeter, posle tri sezone provedene na Floridi. Najbolji skor je imao u prvoj sezoni, jedinoj pozitivnoj 9-7 i za malo je Baksima izmakao plej-of. U naredne dve imao je skor od 5-11.

Iskreno cenimo težak rad i posvećenost od strane Dirka poslednjih godina. Bilo je zadovoljstvo raditi sa Dirkom i želimo i njemu i porodici sve najbolje u budućnosti – rekao je vlasnik Bakanirsa Džoel Glejzer.