Tragičar Parki i neuništivi Iglsi

NFL 7. jan 20191:49 > 2:03
Podeli:
Elsa, Getty Images

Poslednji učesnik divizijske runde plej-ofa NFL šampionata su Filadelfija Iglsi. Aktuelni šampion je u super uzbudljivom meču u Čikagu savladao Berse 16:15, ali je tragičar kiker domaćih Kodi Parki.

Parki je imao gotovo idealnu priliku pet sekundi pre kraja meča da donese pobedu Bersima, ali je promašio fild gol sa 45 jardi i na taj način Iglsi su ostali u misiji odbrane titule. Meč su obeležile jake i tvrde odbrane, posebno u prvom poluvremenu. Filadelfija je povela fild golom Džejka Eliota, ali na poluvreme nisu otišli sa prednošću. Zasluge za to idu Niku Folsu, koji je bacio dva intersepšna, i nedisciplinovanim reakcijama odbrane, koja je pravila kazne i to kada su uspevali da odbrane treći pokušaj i samim tim dali Parkiju šansu da sa dva fild gola donese preokret i vođstvo Medveda na poluvremenu 6:3.

Prvi tačdaun postigli su Iglsi, pošto je Fols u end zoni pronašao Dalasa Goderta i gosti su poveli 10:6. Tim rezultatom ušlo se u poslednju četvrtinu. Bersi su prvo smanjili preko Parkija na 10:9, a potom je konačno proradio i Mič Trubiski, koji je krenuo da šalje dalekometne projektile i da nalazi svoje hvatače. Jedan takav završio je u rukama Alena Robinsona za tačdaun i novi preokret – 15:10 devet minuta pre kraja. Međutim, Iglsi su pokazali ko zna koji put da za njih nema predaje. Nik Fols je vodio odlično drajv i krunisao ga 56 sekundi pre kraja sjajnim pasom iz četvrtog pokušaja za Goldena Tejta. Kako nisu bili dobri u konverziji za dva poena, ostalo je „samo“ 16:15 i Čikago je imao veliku priliku da fild golom dođe do trijumfa. Trubiski je odapeo još jednu raketu, našao Alena Robinsona i već tada obezbedio sjajnu poziciju za Parkija. Kiker domaćih je pomeren još malo napred, tačnije na tih 45 jardi, ali sve je to bilo uzalud, kada je pet sekundi pre kraja pogodio, prvu jednu, pa drugu stativu i na kraju lopta nije prošla u gol.

Filadelfija se čudesno plasirala u divizijsku rundu, a tamo je čeka gostovanje najboljem timu ligaškog dela Nju Orleans Sejntsima. Drugi par divizijske runde NFC čine Los Anđeles Rems – Dalas Kaubojs. U AFC Kanzas Siti Čifsi dočekuju Indijanapolis Koltse, dok Nju Ingland Petriotsi Los Anđeles Čardžerse.