Fols: Smiren sam u haotičnom momentu

NFL 7. jan 20197:20 > 7:29
Podeli:
Rich Schultz, Getty Images Sport

Nik Fols je odavno postao veliki junak Filadelfije. Ne samo što je doneo istorijski prvi superboul u grad bratske ljubavi, već je i ove sezone uskočio kada je bilo najteže i odveo tim, uprkos svim izgledima, u divizijsku rundu plej-ofa.

Doduše, nije zasluga ekskluzivno njegova. Jeste bacio dva pasa za tačdaun, od čega onaj za konačnih 16:15 56 sekundi pre kraja. Međutim, ova priča se ne bi pričala da Kodi Parki nije promašio fild gol. Ipak, Fols ostaje junak i čovek koji opet vodi Iglse kroz plej-of.

Povezano

Naučio sam na ovako visokom nivou da smirim sebe u haotičnim momentima, gde je mnogo buke spolja i tona pritiska. Samo pojednostavim u svojoj glavi, krenem u akciju, pogledam momke kojima verujem i obavimo posao – rekao je Fols.

Nije počeo dobro meč. Bacio je dva intersepšna u prvom poluvremenu. Ali sve je izvadio u drugom sa već pomenuta dva pasa za tačdaun. Uz to je prebacio i 266 jardi i još jednom pokazao da je čovek za velika dela. Prošle sezone je kao rezervni kvoterbek zaigrao u finišu ligaškog dela posle povrede Karsona Venca i vodio ekipu do titule. Ove sezone je ponovo počeo kao rezerva, ali se Venc ponovo povredio u situaciji kada je plej-of bio gotovo nedostižan. Fols je uspeo da ga dostigne, a sada su Iglsi u gostima pobedili odličnu ekipu Čikaga. U divizijskoj rundi gostuju najboljoj ekipi iz ligaškog dela Nju Orleans Sejntsima.