Patriote dominantno do osmog uzastopnog finala AFC!

NFL 13. jan. 201922:53 > 22:57
Podeli:
Adam Glanzman/Getty Images

Ekipa Nju Ingland Patriotsa pobedila je na Žilet stadionu u Fokborou Los Anđeles Čardžerse ubedljivo rezultatom 41:28 i dodatno potrvrdila višegodišnju superiornost u AFC.

Čardžersi nisu imali snage da se suprotstave Nju Inglandu nakon prvog napada i rezultata 7:7, kada je usledila potpuna nadmoć domaćih.

Tačdaunove za Nju Ingland redom su postizali ruki Soni Mičel, koji je imao čak tri tačdauna i bio junak meča, zatim Dorset i Burkhed, uz još jednu fantastičnu partiju kvoterbeka Toma Brejdija. Fild golove je uspešno izvodio Stiven Gostkovski.

Mladi trkač Petriotsa Soni Mišel tako je postao tek treći igrač Patriota u istoriji koji je zabeležio tri tačdauna u jednom susretu nakon Lagareta Blaunta, koji je to učinio dvaput, i Kurtisa Martina.

Tačdaun pogotke za Čardžerse imali su Alen, Gordon, Grin i Gejts, ali je već bilo prekasno da se uhvati priključak sa raspoloženim „Patriotama.“

Patriotsi nakon ove pobede putuju u Kanzas Siti na gostovanje na Eurohed stadionu, najbučnijem zdanju u NFL, koje će prvi put biti domaćin finala AFC. Čifsi su do finala AFC stigli preko Indijanapolis Koltsa, koje su pobedili rezutlatom 31:13.

U noći između subote i nedelje Los Anđeles Remsi su se plasirali u finale Nacionalne fudbalske konferencije, pošto su u divizijskoj rundi savladali Dalas Kaubojse 30:22.