Previd sudija, sjajni Zurlajn… Remsi u Superboulu!

NFL 21. jan 20190:33 > 0:35
Podeli:
Sean Gardner/Getty Images

Ekipa Los Anđeles Remsa prvi je učesnik 53. Superboula NFL šampionata. Tim iz Kalifornije je u neverovatnom finalnom duelu Nacionalne fudbalske konferencije posle preokreta i produžetka pred gostujućim navijačima u Superdomu savladao Nju Orleans Sejntse sa 26:23.

Apsolutni junak trijumfa Remsa bio je fenomenalni Greg Zurlajn koji je najpre šutom sa 48 jardi doneo produžetak svom timu, a potom u četvrtom minutu ekstra vremena sa 57 jardi obezbedio mesto u borbi za titulu.

Gosti iz Kalifornije su uspeli da se vrate posle katastrofalne prve četvrtine koju su Sejntsi dobili sa 13:0 i treći put u istoriji obezbede plasman u Superboul. Jedinu titulu osvojili su 1999. godine.

Utisak je da su Sejntsi oštećeni u samoj završnici utakmice pri rezultatu 20:20 kada sudije nisu dosudile očigledan prekršaj nad hvatačem domaćeg tima Trekuanom Smitom. Da je dosuđen prekršaj Sejntsi bi imali nova četiri pokušaja za tačdaun i verovatno bi potrošili vreme do kraja utakmice. 

Kvoterbek Remsa Džered Gof je bacio 297 jardi uz dodavanje za tačdaun i presečen pas, dok je njegov rival Dru Bris bacio 249 jardi, dva pasa za tačdaun ali i odlučujući intersepšn.

Remsi će se u borbi za Lombardijev trofej sastati se sa boljim iz duela između Kanzas Siti Čifsa i Nju Ingland Petriotsa, a finale Američke fudbalske federacije od 00:40 časova možete da pratite na Sport Klubu 1.

Superboul će biti održan 3. februara u Atlanti, naravno, uz prenos na SK.