Pro boul: AFC slavio posle dve godine

NFL 27. jan. 201923:47 > 23:54
Podeli:
Getty Images/Jamie Squire

Pro boul američke NFL između Američke fudbalske konferencije i Nacionalne fudbalske konferencije pripao je igračima AFC rezultatom 26:7.

Od samog starta duela po kišovitom vremenu u Orlandu, AFC je bio bolji i konkretniji, mada treba reći da su igrači oba tima na teren izašli kako bi se što više zabavili.

Rezultat je bio u drugom planu, pa su oni često menjali pozicije na kojima igraju i provodili vreme u druženju sa malobrojnim navijačima na tribinama.

Zanimljivo je bilo i „forsiranje“ ful beka Kanzas Siti Čifsa Entonija Šermana, koji je uprkos „izumiranju“ svoje pozicije bio jedna od glavnih zvezda Pro bola.

U takvoj situaciji, Patrik Mahoums, glavni kandidat za ovosezonskog MVP, prikazao je odličnu partiju. Prebacio je 156 jardi i ostvario jedan tač daun. Dešon Votson je prebacio 128 jardi uz jedan tač daun i intersepšn. Kinen Alen je pretrčao 95 jardi, a Entoni Šerman 92.

Kod NFC, Rasel Vilson je prebacio 68 jardi, a Dak Preskot 45.

Inače, ovo je prvi trijumf AFC u Pro bolu posle dve sezone u kojima je NFC odnosio pobedu.

Super boul, između Los Anđeles Remsa i Nju Ingland Petriotsa, na programu je u noći između trećeg i četvrtog februara od 00:30 po našem vremenu, uz dirketan prenos na Sport Klubu.