Šon Pejton konačno "izašao iz pećine"

NFL 30. jan. 201919:54 > 19:57
Podeli:
Chris Graythen/Getty Images

Trener Nju Orleans Sejntsa Šon Pejton u sredu je, uz negodovanje, izašao pred medije zbog svoje poslednje konferencije ove sezone, pošto je priznao da je celu prošlu nedelju proveo u „pećini“.

Sejntsi su sezonu završili porazom u finalu Nacionalne fudbalske konferencije od Los Anđeles Remsa sa 26:23 posle produžetka. Tu utakmicu obeležila je velika greška sudije, koja je tim iz Nju Orleansa, koji je bio na trećem daunu, lišila prilike za tačdaun, umesto čega je morao da se zadovolji fild golom. Iz NFL su priznali da je sudija trebalo da dosudi kaznu za Remse zbog ometanja dodavanja ili kontakta kacigom o kacigu.

Povezano

Koliko je vremena prošlo, nedelju i po dana? Moj osećaj je da je prošlo više. Iskreno, rekao bih da sam dva ili tri dana posle utakmice, kao većina normalnih ljudi, proveo tako što nisam izlazio iz sobe jeo sam sladoled i gledao filmove i serije“, otkrio je Pejton.

Pejton je istakao da ga je bes zbog greške držao oko 24 sata, a da je potom taj osećaj zamenilo razočaranje. Pohvalio je prvog čoveka sudija Ala Rivertona što je bio brutalno iskren posle poraza od Remsa, time što je priznao da je njegov tim oštećen. Trener Sejntsa otkrio je i da je razgovarao sa komesarom NFL Rodžerom Gudelom i izvršnim potpredsednikom za fudbalske operacije Trojem Vinsentom u danima posle utakmice, ali je znao da ništa ne može da bude promenjeno.

Uz to što je glavni trener Sejntsa, Pejton je i član Takmičarske komisije NFL i naglasio je da se nada da će to što se desilo njegovom timu dovesti do promene pravila.

U našoj ligi je uobičajeno da se neke stvari dešavaju. I onda usledi reakcija između dve sezone, kada često nađemo mane nekog izuzetka. Tema je jedna stvar, ali je rešenje izazovnije, a to je ono što tražimo“, istakao je Pejton.

Pejton je, takođe, izrazio uverejnje da će njegov tim ostaviti sve to što se desilo u duelu sa Remsima iza sebe.

Prevazići ćemo to, zaista hoćemo. Imamo dobre lidere u timu. Ne znam da li zapravo nešto zaboravite, ali morate da prevazićete. Biće dobro što nam sledi duga pauza, a kada se okupimo na proleće videćemo kako će biti“, naglasio je trener Sejntsa.