NFL komesar: Razumemo frustraciju Sejntsa

NFL 31. jan 20199:38 > 9:54
Kevin C. Cox/Getty Images

Komesar NFL lige Rodžer Gudel se prvi put oglasio povodom sudijskih odluka u finalu NFC konferencije između Nju Orleans Sejntsa i Los Anđeles Remsa.

Posle skoro dvonedeljne tišine komesar NFL lige Rodžer Gudel je progovorio o spornom momentu sa utakmice Los Anđeles Remsa i Nju Orleans Sejtsa kada su se sudije ogrešile o ekipu Nju Orleansa. U četvrtoj četvrtini sudije nisu dosudile ometanje hvatača u duelu Tomili Luisa i Nikela Robija-Kolmena. 

Povezano

 „Razumemo frustraciju koju osećaju. Kada god se diskutuje o suđenju to nije dobro. Ali takođe znamo da su sudije ljudska bića. Razmotrićemo opet mogćnost da se ponovljeni snimci gledaju i u slučaju sudijskih odluka“, rekao je Gudel

Remsi su inače dobili meč finala NFC 26:23, a trener Sejntsa Šon Pejton je ubeđen da je Robi-Kolmen imao kontakt kacigom sa Luisom i da je morao da bude dosuđen prekršaj. 

Tajd end Nju Orleansa Bendžamin Votson je još prošle sedmice pozvao komesara Gudela da se oglasi po ovom pitanju.

Komesare Gudel, svi shvatamo da je fudbal nesavršena igra, koju igraju, treniraju i sude nesavršeni ljudi. Ono što se desilo u Nju Orleansu je izvan očekivanog i prihvatljivog. To što ćutite o ovom pitanju nije u skladu sa vašom pozicijom, urušava integritet igre i odbija navijače. Odgovornost je ono što NFL čini velikim. Čekamo“, napisao je na Tviteru Bendžamin Votson.