Metjus u Remsima, Burfikt sa "neprijateljem"

NFL 21. mar 20190:50 > 1:04
Podeli:
Ronald Martinez/Getty Images

Nastavljaju se transferi u NFL šampionatu, a sada su u centru pažnje bili defanzivci. Klej Metjus je Grin Bej Pekerse zamenio Los Anđeles Remsima, dok je Vontaz Burfikt postao novi član Ouklend Rejdersa.

Obojica su došli u nove sredine kao slobodni igrači. Metjus koji je bio dugogodišnji stub odbrane Pekersa napustio je ekipu sa kojom je bio šampion 2011. posle 10 sezona i pojačaće aktuelnog vicešampiona. Potpisao je dvogodišnji ugovor vredan 16.75 miliona dolara.

Zanimljiv transfer se dogodio u AFC. Ne toliko što je dojučerašnji lajnbeker Sinsinatija Vontaz Burfikt pojačao Rejderse, jer se očekuje da ekipa iz Crne rupe neće propuštati u ovom prelaznom roku iskusne i proverene defanzivce, već što je u istom klubu sa Antonijom Braunom. Njih dvojica su imali „istorijat“ dok su igrali u svojim klubovima Sinsinatiju i Pitsburgu, rivalima sa Severa AFC, ali Burfikt ističe da je to prošlost.

Ja sam pozitivan. On je veliki igrač, biće jednog dana u Kući slavnih. Prići ću mu kao i svakom igrači i reći uobičajene dobre stvari. Znate, ja igram na fizički zahtevnoj poziciji, ne igram balet – slikovit je Burfikt.

Nije dugo prošlo od reakcije „TačBrauna“, koji je na Tviteru poželeo dobrodošlicu najnovijem saigraču.