Kardinalsi jedini birali na naknadnom NFL draftu

NFL 11. jul 201916:11 > 17:19
Podeli:
Chris McGrath Getty Images Sport

Arizona Kardinalsi izabrali su sejftija Vašington Stejta Džejlena Tompsona u petoj rundi naknadnog drafta.

Talentovani igrač je jedini koji je izabran na draftu, a prema pravilima lige Kardinalsi će izgubiti pravo na pika pete runde NFL drafta 2020. godine. 

Tim iz Arizone je tako rešio poziciju sejftija na kojoj se već nalaze veterani Di Džej Sveringer i Buda Bejker. 

Povezano

Naknadni draft se održava zbog igrača koji iz nekog razloga, da li zbog suspenzije ili lošeg akademskog statusa, nisu bili u mogućnosti da izađu na pravi draft. Sve 32 ekipe mogu da šalju ponude za igrače, a podeljene su u tri grupe. U prvoj su ekipe sa po šest ili manje pobeda iz protekle sezone, zatim slede one sa boljim skorom koje nisu uspele da se plasiraju u doigravanje i u poslednjoj grupi se nalaze one koje su izborile plej-of.

Izbor se vrši putem mejla u kojem timovi naglase u kojoj rundi žele da draftuju igrača, a oni koji biraju ranije dobijaju pravo na njega. Ukoliko se desi da dve ekipe u istoj rundi žele da draftuju identičnog igrača pobeđuje onaj tim koji je imao bolju poziciju na standardnom draftu.

Tompson je tokom prethodne sezone, seniorske na koledžu, zabeležio 140 obaranja i šest presečenih pasova. On nije mogao da izađe na regularni draft jer je otkriveno da je koristio nedozvoljene supstance za koje se kasnije ispostavilo da nisu steroidi, pa mu je dozvoljeno da prisustvuje trening kampu.