Rejdersi otpustili Antonija Brauna!

NFL 7. sep. 201918:52
Podeli:
Christian Petersen/Getty Images

Ouklend Rejdersi objavili su da su raskinuli ugovor sa vajd risiverom Antoniom Braunom samo dva dana pre početka sezone.

Braun je suspendovan u četvrtak posle sukoba sa generalnim menadžerom Majkom Majokom, ali se očekivalo da će biti u timu za utakmicu sa Denver Bronkosima u ponedeljak uveče pošto se izvinio treneru Džonu Grudenu i saigračima. Do novog obrta je došlo kada su Rejdersi odbili da mu isplate zagarantovanu sumu – 29 miliona za ovu sezone, pa im je na Instagramu poručio Rejdersima da mu uruče otkaz, što su oni i učinili dva sata kasnije.

Iskusni hvatač je u martu postao naplaćeniji igrač na svojoj poziciji kada je stigao u Rejderse iz Pitsburg Stilersa. Sa timom iz Kalifornije je potpisao trogodišnji ugovor po kojem je trebalo da dobija više od 50 miliona dolara po sezoni.

Međutim, poslednjih nedelja je došlo do drame na relaciji između Brauna i Rejdersa, koji su odbili da mu plate dogovorenu sumu. Sada, pošto su ga Rejdersi otpustili, on može da potpiše za bilo koji tim kao slobodan agent.

Fokusirani smo na budućnost i odmah ću početi da radim na tome da mu nađem novi tim. Antonio se raduje novom početku“, istakao je Dru Rozenhaus, agent iskusnog vajd risivera.

Brauna su kao 195. pika na draftu 2010. godine izabrali Stilersi, u čijim redovima je proveo devet sezona. U tom periodu je na 130 utakmica pretrčao 11.207 jardi i zabeležio 74 tačdauna.