“To je plan Boga” – Braun u Petriotsima!

NFL 7. sep 201923:32 > 23:34
Podeli:
Printcsrean

Iskusni vajd risiver Antonio Braun pojačao je redove Nju Ingland Petriotsa samo nekoliko sati pošto su mu Ouklend Rejdersi uručili otkaz.

Braun je sa osvajačima Superboula postigao dogovor oko jednogodišnjeg ugovora vrednog 15 miliona dolara, koji uključuje bonus od devet miliona za samo njegovo potpisivanje.

Povezano

Nedugo pošto je potvrđeno da se iz Kalifornije seli u Boston, Braun je na društvene mreže okačio sliku u dresu Petriotsa, uz komentar da je to “plan Boga”.

U prethodnih devet sezona Braun je branio boje Pitsburg Stilersa koji su ga izabrali kao 195. pika na draftu 2010. godine. Po završetku prošle sezone je postigao dogovor sa Rejdersima po kojem je trebalo da postane najplaćeniji vajd risiver u istoriji, pošto je potpisao trogodišnji ugovor vredan 50 miliona dolara po sezoni.

Međutim, Braun je suspendovan u četvrtak posle sukoba sa generalnim menadžerom Majkom Majokom, ali se očekivalo da će biti u timu za utakmicu sa Denver Bronkosima u ponedeljak uveče pošto se izvinio treneru Džonu Grudenu i saigračima.

Do novog obrta je došlo kada su Rejdersi odbili da mu isplate zagarantovanu sumu – 29 miliona za ovu sezone, pa im je na Instagramu poručio Rejdersima da mu uruče otkaz, što su oni i učinili dva sata kasnije. Njemu nije bilo potrebno mnogo vremena da nađe novi angažman, a Petriotsi su zgrabili odličnu priliku da dovedu igrača koji bi trebalo dobro da funkcioniše u saradnji sa kvoterbekom Tomom Brejdijem.

Braun je, inače, u redovima Stilersa na 130 utakmica pretrčao 11.207 jardi i zabeležio 74 tačdauna.

Petriotsi odbranu titule započinju duelom sa Stilersima u noći između nedelje i ponedeljka od 2.20, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.