Čikago slavi kikera, ubedljive pobede Čifsa i Remsa

NFL 16. sep. 20191:51 > 1:54
Podeli:
Matthew Stockman/Getty Images

Čikago Bersi su savladali Denver Bronkose 16:14 u drugoj nedelji NFL. Ubedljive pobede su ostvarili Kanzas Siti Čifsi proiv Oukland Rejdersa i Los Anđeles Remsi protiv Nju Orleans Sejntsa.

U prvom poluvremenu duela Denvera i Čikaga nije bilo tač daunova. Viđena su samo tri fild gola, u prvoj četvrtini je sa 43 jarde pogodio Brendon Mekmenus, a u drugoj Edi Pinjero sa 40 odnosno 52 jarde. Bila je to najava sjajne večeri za kikera Bersa koji je najbolje ostavio za kraj. 

U drugom poluvremenu je viđen i prvi tač daun kada je Edi Montgomeri trčanjem od jedne jarde završio drajv dugačak 80 jardi. Čikago je vodio 13:3 i delovalo je da ide ka trijumfu u Denveru. Brokosi ipak početkom četvrtog perioda dolaze do još jednog fild gola, a potom u samoj završnici prave drajv od 62 jarde u kojem stižu do tač dauna. Džo Flako je bacio pas za tač daun Emanuelu Sendersu, a ista kombinacija je napravljena i u konverziji za tri poena posle čega je Denver vodio 14:13.

Hrabrost Bronkosa koji nisu hteli da se zadovolje izjendačenjem nije nagrađena jer je Čikago za 31 sekundu uspeo da pređe na protivničku polovinu terena i da namesti fild gol za kikera Pinjera koji je pogodio sa 40 jardi za trijumf svog tima. 

Remsi su kod kuće protiv Sejntsa vodili 6:3 posle prvog poluvremena gde posle prvih 30 minuta nije bilo tač daunova. Ipak u trećoj četvrtini najpre Tod Gurli dolazi do tač dauna za vođstvo aktuelnih vicešampiona 13:6, a zatim je i Brendin Kuks uhvatio pas od dve jarde Džeroda Gofa za 20:9. 

U poslednjoj četvrtini su Sejtsi samo smanjili još jednim fild golom, dok je Gof svojim trčanjem polovinom tog perioda postavio konačnih 27:9. Gof je na ovom meču bacio 283 jarde uz 19 kompletiranih dodavanja iz 28 pokušaja.

Kanzas Siti je slavio u Ouklandu 28:10, a svi poeni su viđeni u prvom poluvremenu. Rejdersi su poveli 10:0 u prvom periodu fild golom Danijela Karlsona i tač daunom Tajrela Vilijamsa. Sledio je preokret od čak četiri tač dauna Čifsa. Bila su to četiri tač dauna koja je Patrik Mahoums dodao najpre Demarkusu Robinsonu (44 jarde), zaitim Mekolu Hardmenu (42 jarde), Trevisu Kelceu (27 jardi) i opet Robinsonu (39 jardi). 

Mahoums je o ovom duelu bacio 443 jarde, a kvoterbek rejting mu je bio 131.2.