Kraj duge ere Džajantsa – Ilaj Mening više nije starter

NFL 18. sep 20190:08 > 0:13
Emilee Chinn/Getty Images

Nakon skoro 15 godina mandat Ilaja Meninga na poziciji startnog kvoterbeka Njujork Džajantsa je okončan – novi prvi kvoterbek biće ruki Danijel Džons, objavio je tim.

Pričao sam jutros sa Ilajem, baš kao i sa Danijelom. Ilaju sam rekao da pravim promenu i da će novi kvoterbek biti starter. Naravno da je bio razočaran, to je sasvim očekivano, ali Ilaj je uvek bio tako dobar saigrač. On razume izazov i nastaviće da se priprema kako bi bio što bolji i pomagao nam da pobedimo“, rekao je trener tima Pet Šurmur.

Povezano

Džons je bio šesti pik drafta 2019. godine posle studija na univerzitetu Djuk. Džajantsi su sezonu otvorili sa dva poraza – od Bilsa i Kaubojsa.

Mening je treći kvoterbek sa šampionskim pedigreom koji ovog leta nije više starter iz raznih razloga, nakon Drua Brisa i Bena Rotlisbergera.

Mening ima 38 godina, a igrač Džajantsa je od 2004. godine. Igrajući za tim iz „Velike jabuke“ osvojio je dva Superboula, a oba puta je bio najkorisniji igrač tog susreta. Četvorostruki je učestnik Proboula i vlasnik je rekorda franšize kada su u pitanju bačeni jardi, dodavanja za tačdaun i kompletirani pasovi uopšte. Debitovao je za Džajantse kao ruki, kada je zamenio dotadašnjeg prvog kvoterbeka Kurta Vornera.