Kapernik se ozbiljno nada povratku u NFL

NFL 21. sep. 20193:50 > 3:57
Podeli:
Matt Winkelmeyer/Getty Images

Serija povreda elitnih kvoterbekova zadaje velike glavobolje NFL timovima. Treba naći čoveka koji će voditi tim kroz turbulentnu sezonu, a jedan od onih koji smatra da je ovo prilika za veliku scenu je Kolin Kapernik.

Ben Rotlisberger će zbog operacije lakta propustiti čitavu sezonu. Dru Bris zbog povrede prsta pauzira minimum šest nedelja. Kem Njutn neće predvoditi napad Pantera protiv Arizone. Pitsburg, Nju Orleans i Karolina nalaze se u delikatnoj situaciji, posebno jer su u sezonu ušli sa plej-of ambicijama i sada im treba čovek sposoban da iznese teret velikih očekivanja.

Povezano

Svi oni imaju rezervne kvoterbekove ali daleko su oni i dalje od nivoa koji im je potreban. A u karavanu nema slobodnih kvoterbekova tog kalibra. Osim možda jednog. Da, da, ovo je opet priča o „bludnom sinu“ Kolinu Kaperniku. Nekadašnji kvoterbek San Francisko Fortinajnersa nije bio na terenu još od 2016. a posle toga je otpušten. I do sada nije dobijao priliku, iako se radi o kvoterbeku koji je vodio tim do Superboula 2013.

Nikada zvanično nije obelodanjeno zašto nijedan od 32 tima u ovom periodu nije dao šansu Kaperniku, ali naravno da kao prvi razlog figurira to što je kvoterbek započeo jedan, neprijatan običaj, na terenima širom SAD, da kleči za vreme himne, čime je izražavao protest zbog postupaka policije prema tamnoputom stanovništvu.

Da li je sada trenutak da Kapernik izađe iz „ilegale?“ Videće se u narednim danima. Ali sam Kapernik je okačio video u kojem kaže da je spreman. Pitanje je da li je NFL spreman za njega?