Braun: Neću više u ligu koja najgore tretira crnce

NFL 8. nov. 20190:26 > 0:37
Podeli:
Michael Reaves/Getty Images

Skoro decenijski brak NFL i Antonija Brauna čini se da je definitivno gotov. Bar se takav zaključak može izvesti posle najnovijih reči jedne od najvećih zvezda ove decenije.

Davao sam im 100% a oni me ovako tretiraju. To nije fer. Neće više zarađivati na mojim suzama, znoju i krvi. Nikada neću igrati u ovom s..nju koje najgore tretira crnce. Obrišite moje ime i j..ite se – napisao je Braun.

Ovo je inače druga najava do ove sezone jednog od elitnih risivera da napušta definitivno NFL. Prva je usledila posle otkaza u Nju Ingland Petriotsima, zbog suočavanja sa optužbama za seksualno uznemiravanje. Inače, Braun je prvih devet sezona u NFL proveo u Pitsburg Stilersima, u kojima je pružao najbolje partije.

Međutim, zatražio je trejd i otišao je u Ouklend Rejderse pred početak sezone za rekordan ugovor. Ipak, nije ni počeo sezonu jer su ga Rejdersi otpustili iskoristivši situaciju u kojoj je zaslužio nekoliko kazni zbog neprofesionalizma, kako ne bi imali obavezu da mu ne isplate garantovan novac. Kap koja je prelila čašu bio je obračun sa generalnim menadžerom Mejokom.

Situaciju su iskoristili Petriotsi, angažovali hvatača, ali su ga posle seks afere sa ličnim trenerom Britni Tejlor, koja ga je na kraju i tužila za seksualno uznemiravanje, otpustili.