Petriotsi umešani u još jednu špijunsku aferu

NFL 11. dec. 201912:50 > 12:56
Podeli:
Bil Beličik
Maddie Meyer/Getty Images

Nju Ingland Petriotsi priznali su da su, kako kažu, nesvesno prekršili pravila NFL time što su članovi njihovog tima snimao Sinsinati Bengalse na njihovom gostovanju Klivlend Braunsima. Petriotsi i Bengalsi se, inače, sastaju u nedelju.

Osvajači Superboula su istakli da su snimci sa terena i klupe Bengalsa namenjeni za profil timskog skauta za serijal „Do Your Job“. Iako su Bersi neimenovanim članovima dali akreditaciju, Petriotsi nisu to prijavili ni ligi, ni Bengalsima.

Tim iz Bostona je već oštro kažnjen zbog nedozvoljenog snimanja 2007. godine. Tada su Petriotsi uhvaćeni kako snimaju signale defanzivnih trenera Njujork Džetsa na neovlašćenoj lokaciji tokom meča, zbog čega su morali da plate, isto kao i glavni trener Bil Beličik, a takođe su izgubili pika iz prve runde drafta te godine.

Petriotsi su objavili da je njihov produkcijski tim bez dozvole snimao teren iz novinarske lože na utakmici između Braunsa i Bengalsa, ali da stručni štab nije bio umešan ni na koji način. Naveli su da je ekipa predala sve snimke ligi kada im je to zatraženo, kao i da u potpunosti sarađuje u istrazi.


To je samo poslednji u nizu skandala u koje su umešani Petriotsi, a pre četiri godine su zbog izduvanih lopti na utakmici sa Indijanapolis Koltsima morali da plate milion dolara, što je bacilo senku na njihov trijumf u Superboulu. Takođe, kvoterbek Tom Brejdi je suspendovan na četiri utakmice zbog navodne umešanosti u izduvavanje lopti.

Beličik je istakao da Petriotsi „ne rade ništa čime bi prešli granicu“ i da su promenili svoj pristup posle brojnih skandala. Dodao je da nije imao nikakvog udela u sve to što se desilo na utakmici između Braunsa i Bengalsa.

Petriotsi u nedelju od 19 časova gostuju u Sinsinatiju u okviru 15. nedelje NFL i trenutno imaju 10 pobeda i tri poraza. Bengalsi su do sada upisali samo jedan trijumf.