Petriotsi doveli YouTube zvezdu za kikera

NFL 12. dec 201914:49 > 14:53
Podeli:
Adam Glanzman/Getty Images

Nju Ingland Petriotsi doveli su u svoje redove Džoša Gejbla, koji nikada ranije nije igrao profesionalno američki fudbal, već samo fudbal.

Gejbl je najpoznatiji po svojim snimcima na društvenim mrežama, na kojima se vidi kako izvodi fild golove, a sada će imati priliku da se pokaže u timu za treninge aktuelnog osvajača Superboula.

Povezano

Zanimljivo je da je 29-godišnji Gejbl igrao fudbal u Italiji i Belgiji, a potom se vratio u Sjedinjene Države, gde je igrao za tri tima u Fudbalskoj ligi u zatvorenom.

Petriotsi su tri godine pratili Gejbla tri godine, a prvi put su ga pozvali na minikamp za rukije 2017. On je bio u grupi kikera koje je tim iz Bostona testirali početkom oktobra pošto je Stiven Gostovski doživeo povredu kuka.

Bil Beličik ove sezone ima velikih problema sa izborom igrača na poziciji kikera, pošto su prvo doveli Majka Nadženta, ali se on zadržao četiri utakmice. Potom je doveden Nik Folk da ga zameni, ali je on morao na operaciju slepog creva, pa je njegovo mesto preuzeo Kaj Forbat. Petriotsi su potpisali novi ugovor sa Folkom u subotu, a on je do sada na četiri utakmice postigao osam fild golova iz 11 pokušaja, dok je pogodio sva četiri puta za dodatni poen.

Mala je šansa da će Petriotsi odlučiti da Folka zamene Gejblom, posebno zbog nedostatka iskustva, ali će njegove raznovrsne veštine dobro doći timu na treninzima. Takođe, mogao bi da podeli odgovornost sa Folkom i panterom Džejkom Bejlijem, koji je zadužen za ispcavanja, ali i da stekne iskustvo i bude opcija za osvajača Superboula za narednu sezonu.


Gejbl je prethodno trenirao sa Čikago Bersima i Indijanapolis Koltsima, ali se nije izborio za mesto u trening timu.